ALERTĂ ÎN COMPLEXELE ZOOTEHNICE DIN ROMÂNIA! MASURI DE SECURITATE!

În fermele zootehnice din România se iau masuri de siguranță datorită reapariției unui virus. Autoritățile sanitar-veterinare de la nivel național au activat un cod de alertă care vizează fermele de animale, informează Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP).

Pesta porcină africană (PPA) a reapărut în România.

Virusul a fost depistat pe raza localității Micula, în județul Satu Mare și a fost confirmat  vineri 12 ianuarie de autoritățile române și Organizaţia Internaţională pentru Epizootii (OIE).

“Recomandăm tuturor crescătorilor de porcine să întărească măsurile de biosecuritate în ferme. Singura cale de a de preveni îmbolnăvirea animalelor este respectarea cu strictețe a unor măsuri de protecție la venirea în contact cu animalele sănătoase.

Pesta porcină africană este o boala virală, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de 100%. Această boală afectează speciile domestice și sălbatice de porcine, de toate vârstele și sexele, având o perioadă de incubație de 3-15 zile în mod obișnuit sau de 3-4 zile în formă sa acută.

Una dintre problemele legate de depistarea bolii este că nu există un semn specific care să indice prezența bolii – chiar și mortalitatea ridicată a animalelor reprezintă doar un indiciu că este vorba de pestă porcină africană”, a declarat dr. Mary Pană, președintele Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP).

Sursa: https://infostiri.net/2018/01/13/alerta-complexele-zootehnice-din-romania-masuri-de-securitate-sporite/

Leave a comment