Home Exclusiv Anchetă în cazul de discriminare de la Odorheiu Secuiesc. Hypermarket-ul a fost deja amendat

Anchetă în cazul de discriminare de la Odorheiu Secuiesc. Hypermarket-ul a fost deja amendat

3 min read
0
0
36

CNCD și ANPC s-au autosesizat în cazul de discriminare de la Odorheiu Secuiesc. Experimentul făcut de un român într-un hypermarket din Odorheiu Secuiesc, în județul Harghita, a devenit viral în mediul virtual și a creat o adevărată isterie.

De Ziua Limbii Române, 31 august, bărbatul a mers să cumpere câțiva mici, însă vânzătoarea a refuzat să îl servească pentru că vorbea… limba română.

“Am o cunoștință care mi-a spus că dacă ajung în Odorheiu Secuiesc și vreau să cumpăr mici, aici la un hypermarket, nu ești servit de vânzătoare, dacă aude că vorbești românește, și vreau să fac acest experiment”, a spus bărbatul pe filmulețul postat pe canalul de Youtube.

După ce acest lucru i s-a confirmat, mai multe autorități ale statului s-au autosesizat în acest caz.

“In urma relatarilor de presa de ieri, 31 august, privind incidentul din supermarketul Kaufland din Odorheiul Secuiesc, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a demarat procedura de autosesizare, urmand sa se adopte masurile legale”, asigură CNCD, într-un comunicat de presă.

Mai mult, în această dimineață, un comisar de la Autoritatea Națională pentru Protectia Consumatorului (ANPC) Brașov s-a dus personal la hypermarket-ul din Odorheiu Secuiesc unde a solicitat în limba română să fie servit. Surpriză, povestea s-a repetat A fost refuzat!

“Pentru că este vorba despre o practică, nu un accident, a fost aplicată o amendă de 10.000 de lei”, a declarat comisarul şef regional Sorin Susanu, pentru newsbv.ro.

Același supermarket a mai fost amendat și în urmă cu doi ani, cu suma de 5.000 de lei, pentru că toate reclamele şi pliantele erau realitate exclusiv în limba maghiară, lucru discriminatoriu pentru consumatorii români, precizează sursa citată.


CITEȘTE ȘI… Editorial de Claudiu Săftoiu. Când medicina e făcută de satrapi carismatici: cazul doctorului Burnei – schilodirea de imagine sau schilodirea de copii?


 

Post-ul Anchetă în cazul de discriminare de la Odorheiu Secuiesc. Hypermarket-ul a fost deja amendat apare prima dată în Libertatea.ro.

Sursa: libertatea.ro

Load More Related Articles
Load More By exclusiv24
Load More In Exclusiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Prefectura Suceava: Toate unitățile școlare au asigurat stocul de combustibil necesar pentru sezonul rece

În toate unitățile școlare din județul Suceava se asigură confortul termic prin cele trei …