.
.

Portal de stiri independent

.

Angela Merkel vrea să ofere sirienilor căi legale de a ajunge în Europa


Angela Merkel cere UE să ofere migranților căi legale de a ajunge în Europa si să instituie noi cote.

Pentru a opri imigrația ilegală, Uniunea Europeană trebuie să stabilească mecanisme care să permită migranților să ajungă în Europa în mod legal și în siguranță, a apreciat luni cancelarul german Angela Merkel, în timpul unei vizite în Turcia.

Șefa guvernului de la Berlin întreprinde această vizita pentru a discuta cu autoritățile de la Ankara despre planul de acțiune convenit între UE și Turcia, prin care guvernul turc s-a angajat să stăvilească valul de migranți în schimbul unui ajutor financiar cu o valoare inițială de trei miliarde de euro – destinat refugiaților sirieni de pe teritoriul turc – și a reluării procesului de aderare a Turciei la UE, precum și a celui de liberalizare a vizelor pentru cetățenii turci, relatează agenția EFE.

„Dacă dorim să punem capăt migrației ilegale, trebuie să fim dispuși să primim în mod legal un anumit număr de migranți, mai ales refugiați sirieni”, a menționat Angela Merkel în declarația acordată presei după întrevederile cu președintele Recep Tayyip Erdogan și cu premierul Ahmet Davutoglu.

„Știu că unii s-au saturat să audă cuvântul ‘cote’ (cote obligatorii de refugiați – n.red.), dar astăzi am făcut un mare pas înainte și putem spune Turciei că avem o responsabilitate comună (…) Nu putem spera că Turcia să oprească tot (fluxul de refugiați) si să spunem că de cote vom vorbi într-o jumătate de an. Acest lucru nu se poate. Trebuie să meargă împreună”, a insistat cancelarul german.

Comisia Europeană consideră că a alocat fonduri suficiente pentru gestionarea crizei refugiaților

După ce la Consiliul european Justiție și Afaceri Interne de pe 22 septembrie s-a decis repartizarea între statele membre a 160.000 de refugiați, cancelarul Angela Merkel a cerut
în mod repetat să se instituie și un sistem automat de cote obligatorii permanente pentru redistribuirea tuturor migranților care vor veni de acum înainte în UE.

Sursa: https://infoalert.ro/2016/07/26/angela-merkel-vrea-sa-ofere-sirienilor-cai-legale-de-a-ajunge-in-europa/

loading...

Reviews

  • Total Score 0%
User rating: 0.00% ( 0
votes )Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.