Anunţul făcut de Ministrul Educaţiei îi vizează direct pe elevi. Ce se va întâmpla de anul viitor

Veşti bune pentru elevi. Ministrul Educaţiei a făcut anunţul. Astfel, Ecaterina Andronescu a precizat că anul acesta va fi ultimul în care elevii vor mai merge la toalete în curte. Acest lucru se mai întâmplă încă, cu precădere în zonele rurale, astfel că autoriăţile au alocat deja bani de la stat pentru rezolvarea acestei probleme.

Ecaterina Andronescu a precizat că a fost alocată suma de 65 de milioane de lei, bani ce vor ajunge la primării. Aşadar, elevii nu vor mai fi nevoiţi să iasă în curtepentru că toaletele se vor face conform normelor din Uniunea Europeană.

„Anul acesta avem 65 milioane de lei pentru acest subiect. În acest moment este elaborat draftul de hotărâre de guvern, el va intra în Guvernul României în următoarele săptămâni, pentru că trebuie să obţinem semnăturile de la ceilalţi colegi miniştri. Sperăm să rezolvăm toate problemele de acest fel, cu resursele pe care le avem, pentru că este gândit un sistem modular, care are dimensiuni proporţionale cu numărul copiilor din şcoală. Vom trimite banii la inspectorate şi prin inspectorate la primării. Patrimoniul şcolilor este la primării şi primăria este singura structură administrativă care poate să facă investiţii în şcoală”, a declarat ministrul, potrivit Agerpres.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/wcuri-scoli-interzise-anul-viitor-in-curte-198765.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.