Atac armat asupra poliției! 16 polițiști au fost uciși de maoiști

Un atac terorist comis de către rebelii maoiști a ucis 16 membri ai forțelor de ordine în vestul Indiei, a comunicat poliția indiană.

„Maoiștii au atacat o unitate de comando care eavea misiunea de a verifica scena unui atac anterior. Până în prezent, 16 soldați au murit „, a declarat pentru AFP un oficial al poliției din statul Maharashtra.

„Mai multe echipe au fost trimise la fața locului pentru a desfășura operațiuni de salvare și luptă”, a declarat ofițerul, care nu a dorit să-și dezvăluie identitatea.

În prezent în India au loc alegeri iar rebelii maoiști, care sunt activi în mai multe state din țara asiatică,de obicei își intensifică activitatea cu aceste ocazii.

„Maoiștii au incendiat peste 30 de vehicule în Gadchiroli astăzi la ora 12:30. Într-un alt incident, 15 membri ai forțelor de securitate au fost uciși iar operațiunile de salvare se află în curs de desfășurare”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Gadchiroli, Prashant Dute, pentru AFP.

Forțele indiene se luptă cu rebelii maoiști de zeci de ani în mai multe zone din țară. Ca urmare a acestui conflict zeci de mii de persoane și-au pierdut viața.

Maoiștii sunt prezenți în cel puțin 20 de state indiene, dar sunt cei mai activi în statele Chhattisgarh, Odisha, Bihar, Jharkhand – și Maharashtra.

Votul la alegerile pentru parlamentul indian a debutat pe data de 11 aprilie și urmează să aibă loc până pe data de 19 mai.

De asemenea, săptămâna trecută rebelii maoiști au deschis focul asupra unei patrule a poliției indiene, ucigând doi polițiști și rănind un sătean în statul Chhattisgarh din centrul Indiei, informează agenția de presă a PTI.

Un atac cu bombă asupra unei procesiuni politice, care a avut loc la începutul lunii aprilie, a ucis cinci persoane în statul Chhattisgarh, cu două zile înainte de începerea celui mare scrutin democratic din lume.

Primul ministru indian, Narendra Modi, a condamna rapid recentul atac.

„Condamn ferm atacul săvârșit asupra forțelor nostre de securitate din Gadchiroli, Maharashtra. Adresez salutările mele curajoaselor noastre forțe de ordine, a scris Modi pe tweeter.

„Jertfa lor nu va fi uitată niciodată. Gândurile mele sunt alături de familiile îndoliate. Autorii unor asemenea fapte violente nu vor fi cruțați „, a adăugat acesta.

Sursa: https://evz.ro/india-atac-armat-asupra-politiei-16-morti.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.