Masinile diesel, interzise oficial: Veste bomba pentru trei milioane de mașini din Romania. Pe unde nu mai au voie sa circule românii!

Tot mai multe țări din Europa de vest doresc să impună restricții pentru maținile care merg cu motorină.

Printre acestea se află Germania, Spania și Italia.

Germania a decis, recent, că primăriile a două oraşe ale ţării pot impune interdicţii de circulaţie pentru maşinile diesel, ceea ce ar putea crea un precedent şi pentru celelalte state europene.

Din numărul total de 6 milioane de autoturisme din România, aproape jumătate au motor diesel.

În Londra, şoferii maşinilor diesel mai vechi de 11 ani trebuie să plătească o taxă suplimentară. Parisul vrea şi el să interzică circulația mașinilor diesel înregistrate înainte de 2005.

Madridul şi Atena au anunţat că intenţionează să interzică accesul automobilelor diesel începând din 2025.

Roma a anunţat deja că va interzice maşinile diesel în 2024.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/auto/masinile-diesel-interzise-oficial-veste-bomba-pentru-trei-milioane-de-masini-din-romania-pe-unde-nu-mai-au-voie-sa-circule-romanii-277983.html

O modificare radicală a Codului Rutier i-ar putea afecta pe posesorii de trotinete electrice

O modificare radicală în Codul Rutier îi poate afecta pe posesorii de trotinete electrice. Autoritățile iau în calcul reglementarea circulației acestora. Mai multe companii pun la dispoziție trotinete ca o alternativă de mobilitate urbană.

Având în vedere că nu există reglementări referitoare la circulația acestora, autoritățile anunță că trotinetele electrice nu au voie să circule pe carosabil. CITESTE CONTINUAREA PE AUTOEXPERT.RO

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/auto/o-modificare-radicala-a-codului-rutier-i-ar-putea-afecta-pe-posesorii-de-trotinete-electrice-277244.html

Noua Dacia Duster, testată la 200 km/h: Cum s-a comportat SUV-ul comparativ cu sedanurile germane și care este consumul real al mașinii

Cel mai nou model Dacia Duster, cel cu motor pe benzină de 1,3 litri, capabil să dezvolte 150 de cai putere, a fost testat de jurnaliștii spanioli.

Ziariștii de la Auto Moto au vrut să vadă dacă mașina constructorului de la Mioveniare și calități sportive, dar au fost mai degrabă dezamăgiți.

Ei au testat Dacia Duster pe o autostradă din Spania, unde au mers chiar și cu 200 km/h.

„Am transpirat la viteză mare. Din păcate, natura atrăgătoare a cutiei cu 6 viteze elimină practic orice pretenție sportivă, dar trebuie să menționăm și un sentiment plutitor inconfortabil al direcției și ruliu la viteze mari. Autostrada este cel mai bun mediu de joacă al acestei mașini, dar nu s-a ridicat la nivelul sedanurilor germane”, a scris sursă citată, potrivit ziare.com.

Astfel, jurnaliștii spanioli recomandă Dacia Duster doar celor care caută o mașină onestă, fără pretenții sportive, la un preț scăzut.

„Pentru restul, Dacia Duster este mereu un camarad excelent recomandat oamenilor care nu vor să plătească sume exorbitante pentru o mașină nouă. Chiar dacă interiorul de pe Duster nu este luxos, are o calitate a construcției serioase și certificată în timp”, au mai scris spaniolii.

În timpul acestui test, Dacia Duster în versiunea 1,3 cu 150 CP a obținut un consum real de 8,1 litri la sută

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/auto/dacia-duster-testata-la-200-km-h-277189.html

Cel mai ghinionist sofer de Ferarri din Bucuresti! Si-a facut masina varza dupa ce a deschis usa fara sa se asigure! Imagini cu accidentul stupid! VIDEO

Ferrari-ul nici nu era inmatriculat si din cate se pare era o masina de competitie care urma sa fie inscrisa in concursuri de raceing.

Cel mai ghinionist sofer de Ferarri din Bucuresti! Si-a facut masina varza! Un sofer din Bucuresti a fost filmat de prietneii sai in timp ce dadea cateva ture cu masina pe o straduta ingusta din Capitala.

Desi nu avea deloc viteza soferul cu Ferarri-ul a reusit sa-si distruga portiera masinii dupa ce a vrut sa iasa din bolidul de lux fara sa se asigure. Desi aparent nu circula nimeni pe straduta unde el tocmai se pregatea sa isi urce Ferarri-ul intr-un container special cu care sa-l transporte din spate a venit o alta masina care circula perfect regulamentar si i-a distrus total usa in momentul in care soferul a vrut sa coboare.

Singura manevra pe care a facut-o soferul a fost sa mearga pana in capatul strazii si sa intoarca masina pentru a o putea urca in containerul special pentru transport. Dupa ce a oprit a uitat insa sa se asigure daca din spatele lui mai vine cineva.

Imediat dupa ce a oprit masina soferul a deschis larg usa si era pregatit sa coboare doar ca din spate a venit o masina alba care n-a apucat sa franeze in momentul in care si-a dat seama ca a acrosat portiera de la Ferarri. Pagubele sunt uriase, de ordinul miilor de euro si cel mai probabil soferul Ferarri-ului desi avea masina asigurata nu va fi foarte fericit in urmatoarea perioada.

Ceea ce parea un accident banal de circulatie si care se intampla foarte des pe strazile din Bucuresti a devenit imediat viral pe net dupa ce filmuletul a strans mii de distribuiri si sute de comentarii. Cei mai multi soferi il critica pe „smecherul cu Ferrari” si fac glume pe seama neatentiei sale.

„Bravo! Ii dau o cafea soferului cu mazda. Daca imbecilu cu ferrari nu se uita in oglinzi, nu e nimeni obligat sa fereasca prostii” / Vinovat e ala cu mazda frate…e vinovat pt ca ala cu ferrari e retardat… ar trebui sa se dea o lege frate…cand iese unu cu masina scumpa prin oras, saracii sa nu mai aibe voie sa iasa in trafic ca uite ce se intampla… / „Vănd ușă de ferrari , culoarea roșie m-ai multe detalii în privat !!!!” au fost doar cateva dintre comentariile rautacioase de pe net.

Cu Ferrari in București 😂😂

Publicată de Autotehnica pe Luni, 20 mai 2019

Sursa: https://ciao.ro/cel-mai-ghinionist-sofer-de-ferarri-din-bucuresti-si-a-facut-masina-varza/

S-a terminat pentru șoferii cu mașini diesel! Comisia Europeană a făcut anunțul

Vești foarte proaste pentru șoferii care au mașini diesel. Avertizarea vine chiar de la Comisia Europeană. Se pare că zilele acestor autovehicule sunt numărate.

„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”, a afirmat comisarul european pentru piaţă internă şi industrie, Elzbieta Bienkowska, potrivit digi24.ro.

Care este marea problemă a mașinilor diesel?

„Aceste particule sunt de fapt niște molecule de carbon cu un înveliș de hidrocarburi aromatice și oxizi metalici. Și acestea s-a demonstrat faptul că au potențial cancerigen”, a explicat Cristian Bucur, director tehnic RAR.

Mai multe orașe mari din Europa au decis să interzică mașinile diesel.

Ce se va întâmpla în România?

„Numărul de autroturisme este într-o continuă creştere, una din cauze este şi lipsa unei taxe de poluare. Am delimitat şi zona centrală extinsă, am delimitat şi străzile pe care va putea fi introdus ‘timbrul de centru’”, spune Sorin Chiriţă, city manager Bucureşti.

Sursa: https://www.capital.ro/s-a-terminat-pentru-soferii-cu-masini-diesel-comisia-europeana-a-facut-anuntul.html?utm_source=onesignal&utm_medium=onesignal

Poliția vrea să modifice din nou Codul Rutier. Pe unde nu veți mai avea voie să circulați

Poliția rutieră se gândește să aplice o nouă modificare în Codul Rutier. Motivul ține de o variantă aleasă de români ca să deplaseze pe drumurile publice și care nu se regăsește în legislație.

Direcţia de Poliție Rutieră a atacat problema trotinetelor electronice. Potrivit instituției, posesorii acestora nu ar trebui să circule pe drumurile publice, susține G4 Media. Cu toate acestea, polițiștii au susținut că analizează ”oportunitatea” modificării Codului Rutier pentru a reglementa circulația trotinetelor electrice.

Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General de Poliţie arată că, potrivit legii, trotineta electrică nu se regăseşte printre vehiculele care pot circula pe drumurile publice.

Asta pentru că, „pentru a circula pe drumurile publice, vehiculele, cu excepţia celor trase sau împinse cu mâna, şi a bicicletelor, trebuie să fie înmatriculate sau înregistrate, după caz, şi să poarte plăcuţe cu număr de înmatriculare sau de înregistrare, cu forme, dimensiuni şi conţinut prevăzute de standardele în vigoare. Astfel, se constată că vehiculele exceptate de la obligaţia înmatriculării/înregistrării sunt enumerate limitativ în cadrul legal în vigoare, trotineta electrică neregăsindu-se printre acestea.”

Mai mult decât atât, polițiștii rutieri spun că trotinetele electrice nu pot fi considerate mopede. Potrivit definiţei actuale a mopedului, trotinetele electrice, deşi se pot circumscrie condiţiilor tehnice prevăzute pentru aceasă categorie de vehicul, „întrucât NU sunt prevăzute cu un loc şezând, NU pot fi supuse omologării şi prin urmare, nici înregistrării ori înmatriculării anterior punerii în circulaţie. Conform prevederilor art. 2 alin. 2 litera (j) din Regulamentul (UE) nr. 168/2013 privind omologarea şi supravegherea pieţei pentru vehiculele cu două sau trei roţi şi pentru cvadricicluri, vehiculele de tipul trotinetelor electrice neprevăzute cu un loc şezând nu se supun omologării şi nu se va elibera niciun document pentru acest tip de vehicul”.

În ceea ce priveşte regulile de circulaţie pe care conducătorul unei trotinete electrice trebuie să le respecte atunci când merge pe un drum public, poliţiştii Direcţiei Rutiere au transmis că „acestuia îi sunt opozabile regulile stabilite pentru vehicule în general.”

Preşedintele Organizaţiei pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), Marian Ivan, spune pentru G4Media.ro că starea drumurilor nici măcar nu ar permite circulaţia în viteză a unor vehicule cu roţi atât de mici fără să-i pună în pericol pe utilizatorii lor.

„În opinia mea, trotinetele electrice sunt de două categorii: cele care ar trebui limitate la o viteză de 25km/h şi cele care depăşesc această viteză şi ar trebui să fie reglementate în baza unei legislaţii asemănătoare obţinerii carnetului de conducere. În acest moment nu există condiţii pentru circulaţia trotinetelor pe drumurile publice. În momentul de faţă, starea infrastructurii, mă refer la partea carosabilă, nu ar permite circulaţia în viteză a unor vehicule cu roţi atât de mici fără să-i pună în pericol pe participanţii la trafic, respectiv pe utilizatori, mai exact. Sunt necesare multe modificări în Codul Rutier. Tehnologia a depăşit legislaţia şi este nevoie de o actualizare. Să se prevadă mai multe sancţiuni, mai multe reguli, mai multe facilităţi pentru categoriile vulnerabile în trafic”, a declarat pentru G4Media.ro Marian Ivan.

În prezent, pe site-urile de profil, trotinetele electrice au preţuri cuprinse între 1.000 lei, pentru cele cu o putere a motorului în jurul a 350W şi 10.000 lei, pentru cele cu un motor de 1.600 W. Deşi în anunţurile de promovare majoritatea sunt prezentate ca fiind limitate la 25 km/h, în practică, cei mai mulţi dintre utilizatori anulează limitarea şi astfel trotinetele pot ajunge să prindă viteze mult mai mari.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului General, Primăria Capitalei va aduce cu ajutorul unui parteneriat încheiat cu Lime, unul dintre cei mai mari producători americani de trotinete electrice, un serviciu de închiriere, de 1.000 de unităţi. Contra cost. Acestea vor putea prinde o viteză de maximum 24 km/h.

Sursa: https://www.capital.ro/politia-vrea-sa-modifice-din-nou-codul-rutier-pe-unde-nu-veti-mai-avea-voie-sa-circulati.html?utm_source=evz.ro&utm_campaign=EVZ&utm_medium=EVZ

ȘOC! Bomba din Codul Rutier explodează: Șoferii români, amendați cu sume cuprinse între 290 și 435 de lei!

Noul Cod Rutier vine cu prevederi drastice și pentru pietoni.

Mai precis, pietonii trebuie să ştie că sunt obligați, atunci când sunt în trafic, să circule pe trotuare sau, dacă acestea nu sunt disponibile în respectiva zonă, să circule pe acostament, adică pe marginea, de cele mai multe ori nepavată, a drumului.

Lor le este interzisă circulația pe pistele de biciclete şi pe autostradă, explică avocat.net.

De asemenea, pietonii pot traversa un drum doar atunci când semaforul pentru ei este de culoare verde. Când culoarea verde a semaforului devine intermitentă înseamnă că semaforul urmează să afișeze semnalul roșu, iar pietonii trebuie să grăbească trecerea și, dacă drumul are un refugiu central sau un spațiu pe unde nu circulă mașinile, pietonii trebuie să aștepte acolo schimbarea culorii semnalului semaforului.

Pietonii nu au voie să traverseze atunci când semnalul de culoare verde al semaforului este intermitent sau atunci când semaforul afişează culoare roșie.

Pietonii mai trebuie să fie conştienţi şi de faptul că este interzis să traverseze atunci când se apropie un vehicul al serviciilor de urgență (poliție, pompieri etc) cu girofarurile și sirena pornite.

Totodată, pietonii nu trebuie să traverseze prin spatele sau fața vehiculelor oprite în stațiile mijloacelor de transport, decât dacă acolo există o trecere de pietoni.

Mai mult, pietonii au și ei, alături de conducătorii auto, obligații legate de semnalizările polițiștilor aflați în intersecții. Astfel, aceștia trebuie să respecte indicațiile polițistului care dirijează circulația și trebuie să traverseze drumul, să grăbească traversarea acestuia sau să se oprească la semnalele polițistului.

Cei care nu respectă aceste reguli vor fi sancţionaţi cu amendă din clasa I de sancțiuni, adică vor primi două sau trei puncte-amendă. Mai exact, ei riscă o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/auto/schimbare-cod-rutier-276390.html

 

Lovitură dură pentru cei cu mașini second-hand! Anunțul făcut în urmă cu puțin timp

O nouă lovitură pentru cei care au mașini second-hand. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp și poate fi ca un bumerang pentru mii de șoferi. România este fruntașă la acest capitol în Uniunea Europeană.

În urma acestui anunț venit de la cel mai înalt nivel cei cu mașini second-hand pot fi presați și mai mult să renunțe la autoturismele lor. Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) anunță că înmatriculările de autoturisme noi în Europa au scăzut cu 0,5% în aprilie, în timp ce Lituania, Cipru, Croaţia, Grecia şi România au raportat cel mai puternic ritm de creştere, conform statisticilor .

Datele statistice sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia. Luna trecută, au fost livrate în Europa aproximativ 1,34 milioane de vehicule, faţă de 1,35 milioane de unităţi în perioada similară din 2018. Cel mai semnificativ avans a fost raportat în Lituania (42,2%), Cipru (39,4%), Croaţia (22,4%), Grecia (17,2%) şi România (13,9%).

În aprilie, cererea în regiune a fost stimulată de ţările din Europa Centrală, care au raportat un avans de 4,6%, în timp ce marile pieţe auto au raportat evoluţii mixte: creşteri în Spania (2,6%), Italia (1,5%) şi Franţa (0,4%) şi scăderi în Marea Britanie (minus 4,1%) şi Germania (minus 1,1%).  Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au scăzut în primele patru luni din acest an cu 2,5%, fiind livrate aproximativ 5,49 milioane de vehicule, faţă de 5,63 milioane de unităţi în perioada similară din 2018. Cel mai semnificativ avans a fost raportat în Lituania (53%) şi România (22,8%), anunță Agerpres.

Toate marile pieţe auto au raportat scăderi în perioada ianuarie – aprilie 2018: Germania (minus 0,2%), Franţa (minus 0,4%), Marea Britanie (minus 2,7%), Spania (minus 4,5%) şi Italia (minus 4,6%).

Sursa: https://www.capital.ro/lovitura-dura-pentru-cei-cu-masini-second-hand-anuntul-facut-in-urma-cu-putin-timp.html

Mașinile diesel sunt INTERZISE OFICIAL: Cine are autoturisme pe motorină primește banii înapoi! De ce acte ai nevoie

Volkswagen a promis o schemă de buyback pentru proprietarii de maşini pe motorină cumpărate după adoptarea legii care permite fiecărui oraş să reglementeze circulaţia maşinilor diesel.

Astfel, în mai, Volkswagen a deschis oficial programul de cumpărare şi înlocuire a maşinilor diesel noi sau aproape noi – mărci ale grupului VAG.

În program se califică maşinile luate recent, după luna aprilie. Cei care vor înlocuirea maşinilor prin schema de buyback trebuie neapărat să respecte acest mecanism comercial, adică să-şi înlocuiască maşina cu una din grupul VAG, pe benzină, hibridă sau electrică.

Volkswagen mai are un program de înnoire a parcului auto diesel vechi, program prin care în 8 luni de zile a înlocuit 120.000 de maşini diesel vechi.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/auto/masini-diesel-interzise-276012.html

Dezastru pentru românii care au mașini diesel! Au anunțat acum

Cu salarii mult mai mici, românii dau mai mult pe motorină ca austriecii și luxemburghezii.

Potrivit statisticii Oil Bulletin, un sofer din tara noastra care alimenta o masina diesel dadea, pe 6 mai 2019, 1,250 de euro/litru (5,95 echivalent lei), scrie ziare.com.

Pretul este mai mare decat in Austria – 1,238 euro pe litru si Luxemburg – 1,143 euro pe litru, in timp ce este putin mai mic decat in Spania – 1,258 euro/litru.

Preţul fără taxe al benzinei pe piaţa din România a scăzut sub media europeană, în timp ce preţul motorinei este în continuare mai mare cu 2%, arată ultimele date ale publicaţiei Oil Bulletin a Comisiei Europene.

Sursa: https://www.capital.ro/dezastru-pentru-romanii-care-au-masini-diesel-au-anuntat-acum.html