Avertisment pentru șoferi. Riscați o amendă de 3 000 de lei dacă faceți zgomot

Șoferii din România riscă amenzi usturătoare, de până la 3 000 de lei dacă fac zgomot. Totul este prevăzut în legislația rutieră în vigoare.

Avertisment pentru șoferi. Românii pot primi amenzi uiașe dacă poluează fonic. Ținând cont de acest lucru, dacă vreți să vă instalați un sistem antifurt pe mașină, trebuie să țineți cont de anumite criterii, altfel riscați amenzi de până la 3 000 de lei.

Conform legislației rutiere în vigoare, nu puteți instala pe mașină orice sistem de alarmă.

“Legislația momentului stabilește și caracteristicile pe care trebuie să le aibă alarmele auto. Mai exact, semnalul emis de alarmă nu trebuie să fie mai lung de un minut. Tototdată, intensitatea semnalului acustic nu trebuie să depășească un anumit prag fonic”, notează avocatnet.ro.

Pragul fonic maxim care se aplică apartamentelor este de 35 de decibeli în timpul zilei și 25 de decibeli în timpul nopții (22:00 – 06:00).

“Sunt interzise și alarmele auto extrem de sensibile care se declanșează la trecerea unei altei mașini. “Se interzice montarea pe vehicule a sistemelor sonore antifurt care se declanșează la trecerea, în imediată apropiere, a altui vehicul”, potrivit Regulamentului de aplicare a Codului rutier.

Cine nu respectă aceste reguli riscă între 9 și 20 de puncte penalizare. Un punct valorează 145 de lei, ceea ce înseamnă că amenzile vor fi între 1.305 lei și 2.900 de lei.

Sursa: https://www.capital.ro/avertisment-pentru-soferi-riscati-o-amenda-de-3-000-de-lei-daca-faceti-zgomot.html?utm_source=onesignal&utm_medium=onesignal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.