Ce mutare va face Uber după lovitura încasată de la Curtea de Apel. Decizia care a enervat zeci de mii de români

Uber transmite un mesaj de ultimă oră după ce Curtea de Apel Uber după ce compania a fost interzisă la Cluj Napoca. Compania susține că „decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii și pe șoferii parteneri care se bazează pe serviciile companiei în Cluj că aplicația poate continua să funcționeze”.

„Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizați. Multe țări din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe opțiuni de mobilitate cetățenilor lor. Avem încredere că România se va alătura în curând acestui trend” – au declarat oficialii Uber, într-o precizare transmisă vineri StartupCafe.ro.

„O primă analiză a deciziei Curții de Apel arată că parte a acțiunilor cerute de reclamanți au fost respinse și că serviciul Uber NU este interzis în Cluj. Cu toate acestea, se pare că decizia a dispus încetarea activităților de suport direct pentru șoferii parteneri oferite de către Uber Systems România în Cluj” – a menționat firma.

Reprezentanții companiei mai spun că „Guvernul României s-a angajat recent să reglementeze serviciile de ridesharing, în următoarele săptămâni, printr-o ordonanță de urgență”.

Procesul a fost intentat în urmă cu doi ani, de companiile de taxi, pe fondul nemulțumirilor provocate de de serviciul de ride-sharing.

Instanţa de fond dăduse o decizie tot în favoarea lor, condamnând practicile de concurenţă neloială. reprezentanții companiei au declarat că vor continua dialogul cu autoritățile astfel încât serviciile lor să fie reglemntate.

Sursa: https://evz.ro/uber-negocieri-autoritati.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.