Cernobîlul, adus la viață într-un joc ucrainean pentru calculator! Dezastrul nuclear a marcat vineri a 33-a aniversare

Un joc ucrainean pentru calculator, care aduce la viață un oraș abandonat după dezastrul nuclear de la Cernobîl, ar putea părea nepotrivit pentru unii, dar a atras interesul a 60.000 de oameni din toată lumea, de la lansarea sa din octombrie 2018, potrivit Reuters.Jucătorii de „Isotopium: Chernobyl” manevrează tancuri prin orașul-fantomă Pripîeat de lângă Cernobîl, înfruntându-se unii cu ceilalți, în timp ce caută o sursă de energie denumită „isotopium”, colectând puncte de fiecare dată când o găsesc cu succes.

Deși ideea jocului se trage din dezastrul nuclear de la Cernobîl, care a marcat a 33-a aniversare vineri, a fost totuși inspirat și de filmul „Avatar”.

„Când intră în jocul nostru, pentru primele 5-10 minute, mulți dintre jucători nu înțeleg că nu este vorba de o ficțiune. Ne dau mesaje de genul: «Aveți texturi mișto, aveți grafică bună, graficianul vostru se pricepe, bună treabă. Aveți un sistem de operare mișto». Mai apoi revin: «Nu este doar un sistem de operare, este realitatea», iar jucătorului nu-i vine să creadă că este totul real”, a spus Sergey Beskrestnov, unul dintre cofondatorii jocului.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/externe/cernobil-viata-joc-ucrainean-calculator-dezastrul-nuclear-a-marcat-vineri-33-274453.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.