Comisia de la Veneţia, discuții la București despre Codurile penale. Iordache: ”Pârâcioşi de serviciu… Așteptăm parcă vine Mesia”

O delegație a Comisiei de la Veneția a ajuns la București pentru discuții cu lideri politici, dar și cu reprezentanți ai sistemului judiciar pe tema modificărilor la Codurile penale. Raportorii se vor întâlni cu președintele Klaus Iohannis, cu Tudorel Toader, încă ministru al Justiției, dar și cu membrii Comisiei conduse de Florin Iordache (PSD), cea care a lucrat la aceste modificări. Discuțiile ar urma să vizeze și modificările aduse Legilor Justiției.

Vizita delegației are loc la sesizarea și după avertismentele liberalilor.

Florin Iordache i-a catalogat drept ”pârâcioși” pe politicienii care au atras atenția asupra acestor schimbări asupra sistemului judiciar.

“Comisia de la Veneţia (…) se va întâlni cu noi joi, la ora 11,00. Până atunci, reprezentanţii Comisiei de la Veneţia vor avea întâlniri cu MJ, asociaţiile, CSM şi aşa mai departe. Dar Comisia de la Veneţia va veni punctual să discute pe legile justiţiei. Aşa cum ştiţi, pârâcioşii de serviciu, respectiv PNL şi USR, au mers la Strasbourg şi s-au plâns că nu ştiu ce s-a întâmplat şi, în aceste condiţii, Comisia de la Veneţia a venit să vadă dacă Ordonanţele 90, 92, 7, prin modificările care s-au făcut, s-a adus atingere la legile justiţiei”, a declarat, marți, Florin Iordache.

Tot atunci, în cadrul ședinței Comisiei, senatorul PNL Alina Gorghiu a propus amânarea dezbaterilor asupra modificărilor din Codurile penale până după vizita membrilor Comisiei de la Veneţia. Iordache a respins categric propunerea: ”Comisia de la Veneţia nu a venit pentru Coduri, a venit pentru Ordonanţele 90, 92, 7 şi 14, deci pe legile justiţiei. Să stăm şi să aşteptăm… parcă vine Mesia. Ce să ne spună Comisia de la Veneţia?”.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/politica/comisia-de-la-venetia-florin-iordache-klaus-iohannis-codurile-penale-273257.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.