De ce sunt sacrificati porcii daca virusul pestei porcine nu e periculos pentru om

Virusul pestei porcine africane a facut ravagii in randul animalelor de la noi din tara, iar oamenii sunt in pragul disperarii dupa ce autoritatile le-au luat porcii din curte si i-au sacrificat. Agentul patogen al PPA, desi este extrem de grav in randul porcilor si al animalelor, nu poate fi deloc transmis la om. Nu exista niciun risc ca o persoana care intra in contact direct cu un animal bolnav sau care consuma produse din carne infestata sa ia virusul. Acest virus rezista la temperaturi scazute, dar nu si la temperaturi crescute, ceea ce inseamna ca va fi distrus in totalitate atunci cand carnea este gatita.

Totusi, de ce recomandarile generale sunt impotriva consumului de carne de porc infestat cu pesta porcina? De ce carnea este compromis si nu este indicata pentru consum?  Un raspuns in acest sens vine de la autoritati care afirma ca cel mai mare risc in cazul pestei porcine africane este acela de raspandire in masa astfel incat sa distruga efectivele de porci. Carnea porcilor domestici si a celei de mistret trebuie preparata intotdeauna in conditii sporite de igiena si la temperaturi foarte inalte, deoarece poate contine si alti agenti patogeni. Transmiterea virusului are loc si prin contactul cu spatiile, vehiculele, imbracamintea sau utilajele contaminate, dar si prin vectori biologici – o specie de capuse. Sursele de virus sunt sangele, tesuturile, secretiile si excretiile animalelor bolnave si moarte, animalele purtatoare si capusele.
Sorin Minea, presedintele Romalimenta, sustine ca, cresterea porcului in Romania ar putea fi compromisa  de pesta porcina pentru vreo 20 de ani de aici incolo. Dar e contrazis vehement de catre Deutsche Welle, care livreaza o informatie exploziva, capabila sa lamureasca dedesubturile misterioasei izbucniri a plagii si lichidarea efectivelor autohtone de animale.

Mai exact, DW relateaza ca marii fermieri crescatori de porci din Danemarca si Olanda se pregatesc sa isi mute afacerile in Romania din cauza presiunilor existente in tarile lor legat de pericolele pe  care le reprezinta industrializarea fermelor de animale. ”Numeroase studii atesta efectele nocive ale suprapopularii fermelor nu doar pentru animale si personal, dar si pentru intreaga zona. Cercetatorii au comparat ferme din Germania, Olanda si Statele Unite, unde efectivele de porci depaseau 25.000 de animale, concluzionand ca pesticidele si antibioticele folosite se regasesc in panza freatica din zonele marilor crescatorii de animale, in timp ce multi angajati se confrunta cu probleme cauzate de bacteriile rezistente la antibiotice, precum stafilococul auriu.

In Germania, un studiu realizat pe 7.000 de persoane care locuiau la circa 500 de metri distanta de marile crescatorii de porci a scos la iveala problemele pulmonare ale oamenilor, cauzate de endotoxinele si concentratia mare de amoniac din aer” afirma jurnalistii germani.

Tot mai des marii crescatori de porci din Danemarca anunta ca isi vor muta fermele in Romania si in statele baltice, daca li se vor aplica restrictii la folosirea de antibiotice si pesticide sau vor fi reclamate drepturile animalelor. Ceea ce inseamna ca vor exporta problemele de mediu in Romania si alte noi state comunitare”, a declarat pentru DW Jette Friis Tuca, o ecologista convinsa, care a participat la un protest din fata guvernului danez”.

DW mai puncteaza ca, desi Romania este momentan afectata de pesta porcina africana, ”marii investitori din Olanda sau Danemarca dispun de logistica necesara relocarii marilor ferme, atunci cand situatia se va calma. Fara efective de animale, dar cu spatiu si personal, Romania nu este intamplator invocata de fermierii din occident, cu precadere din Olanda si Danemarca”.

Si aminteste ca danezii deja au crescatorii masive de porci si cumpara, totodata, suprafete imense de teren agricol in tara noastra. Premium Porc, spre exemplu e al doilea mare crescator de porci din Romania, e firma daneza si, interesant, nu e deloc afectata de pesta porcina.

Sursa: https://retete.bzi.ro/de-ce-sunt-sacrificati-porcii-daca-virusul-pestei-porcine-nu-e-periculos-pentru-om-22439

3000 de soldați au dispărut în anul 1939 fără nicio urmă. Nici până astăzi nu s-a găsit o explicație logică

Un fenomen misterios s-a petrecut în 1937, în timpul războiului dintre China și Japonia. În timpul invaziei japoneze, China s-a văzut obligată să se apere cu toate forțele. Pe frontul nordic, armata chineză a trimis un batalion de circa 3000 de soldați ca să apere un obiectiv de importanță maximă.

Batalionul a ajuns la punctul strategic și a confirmat misiunea, însă a doua zi nimeni nu mai putea lua legătura cu soldații. Oficialii chinezi au presupus că batalionul fusese omorât de armata japoneză și podul în cauză cucerit și distrus. Dar lucrurile nu au stat chiar așa.

Ceva misterios s-a petrecut și nimeni nu își explica ce. Mai multe trupe de recunoaștere au fost trimise la locul cu pricina. Podul era intact și nu s-au văzut urmele unei bătălii. Armata japoneză nu ajunsese niciodată în zonă, dar cu toate acestea batalionul chinez dispăruse fără urmă. Unde?

Atunci când războiul s-a încheiat, o anchetă oficială s-a efectuat cu scopul de a determina unde a dispărut batalionul care trebuia să păzească podul cu pricina.

Diferite teorii au apărut online pentru a explica disparițiile, de la cele realiste, cum ar fi dezertarea soldaților sau un atac prin surprindere al japonezilor, și până la implicarea unor OZN-uri sau deschiderea pe deal a unui portal către o altă lume. În timp ce dezertarea unui număr atât de mare de trupe în timpul bătăliei de la Nanking ar putea avea sens, pare ciudat că nu a primit nicio mențiune istorică, la fel cum nici descoperirea cadavrelor soldaților în cazul unui atac surpriză al japonezilor. 

Țăranii care locuiau în zonă au raportat că nu au văzut pe nimeni în zonă și nici nu ar fi avut loc schimburi de focuri de armă în noaptea dispariției.

Sursa: https://stiinta-mister.ro/2018/01/19/3000-de-soldati-au-disparut-in-anul-1939-fara-nicio-urma-nici-pana-astazi-nu-s-a-gasit-o-explicatie-logica/

Declarația care aruncă totul în aer! „Elodia e vie. A vrut să se răzbune pe Cioacă”

Mama lui Cristian Cioaca e convinsă că fiul ei nu e vinovat de moartea Elodiei și spune că aceasta nu face decât să se răzbune pe fostul polițist, scrie cancan.ro.

„Eu cred că este dispărută şi se răzbună, este vie. Vrea să-l distrugă pe Cristi şi pe noi, ceilalţi din familia sa. Am avut o relaţie bună cu Elodia, eu vedeam că ei se înţeleg bine, dar în ultimul timp, ea îi spunea lui să divorţeze dacă nu îi convenea ceva. Eu am simţit ceva după plecările pe care le avea ea. Lui nu i-am spus, pentru că nu a ascultat niciodată, nu m-am băgat totuşi. Noi nu am vrut-o de la început din cauza vârstei şi a funcţiei pe care o avea, noi ne gândeam că vor exista discuţii. Imediat după căsătorie Elodia a început să îi reproşeze fiului meu că ea aduce mai mulţi bani în casă. Mie fiul meu nu îmi aducea nimic, probabil ca să nu îi reproşeze ea. Când s-au cunoscut fiul meu avea un salariu, noi eram nişte oameni normali”, a spus mama lui Cioaca.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/inedit/declaratia-care-arunca-totul-in-aer-elodia-e-vie-a-vrut-sa-se-razbune-pe-cioaca-405311.html