Doi dintre militarii români răniți în Afganistan s-au întors în România: Care este starea acestora

Cei doi militari români, răniți pe 13 aprilie într-o explozie în Afganistan și internați într-un spital din Germania, au revenit în România miercuri și au fost internați la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Potrivit sursei citate, starea celor doi militari este bună. Aceștia vor rămâne însă intenați pentru recuperare medicală ulterioară.

”Cei doi militari răniți în data de 13 aprilie 2019, în Afganistan, care se aflau internați în Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, au revenit în țară în data de 24 aprilie, și au fost internați în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” Bucureşti (SUUMC).

Pacienţii au fost transferaţi cu o aeronavă C27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, iar transportul terestru către SUUMC a fost asigurat de echipaje medicale aparţinând Bazei 90 Transport Aerian Otopeni.

În seara zilei de 24 aprilie cei doi militari au fost evaluaţi, în Unitatea de Primiri Urgenţe a SUUMC, de o echipă medicală multidisciplinară. În urma evaluării clinice şi paraclinice s-a decis internarea în Centrul de Asistenţă Medicală Multidisciplinară pentru Militarii Răniţi în Teatrele de Operaţii.

Din momentul internării în SUUMC şi până în prezent pacienţii au o stare generală bună și vor rămâne internați pentru recuperare medicală ulterioară”, se arată în comunicatul de presă al MApN.

Patru militari români au fost răniți în Afganistan în urmă cu aproximativ două săptămâni. Convoiul de vehicule blindate în care se aflau soldaţii noştri a fost atact cu un dispozitiv explozibil de insurgenţi, în Provincia Kandahar. Cei patru tineri erau în misiune împreună cu colegii lor. Insurgenţii au atacat convoiul dar infanteriștii români şi americani au ripostat şi au oprit asaltul.

Ulterior, doi dintre cei patru militari răniţi au fost transportaţi la un spital din Germania.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/eveniment/militari-romani-raniti-afganistan-intorsi-in-romania-273622.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.