Donald Trump vrea creșterea cheltuielilor militare. Care este planul său

Donald Trump vrea creșterea cheltuielilor militare. Președintele american are în plan suplimentarea cu până la 54 de miliarde de dolari cheltuielile pentru apărare în bugetul din 2018, ceea ce reprezintă o creştere masivă de 9% faţă de actualul buget al Apărării, relatează BBC News.

În schimb, liderul american propune tăieri masive pentru programele de asistenţă internaţională şi pentru fondurile destinate protecţiei Mediului.

Planul preşedintelui american nu afectează bugetele pentru Social Security şi Medicare, în ciuda promisiunii făcute de republicani de a abroga şi înlocui sistemul de asigurări medicale Obamacare.
Donald Trump ar urma să-şi prezinte propunerile finale pentru buget până la mijlocul lunii martie.

”Vom face mai multe din mai puţin şi vom face acest guvern responsabil”, a declarat preşedintele american într-o întâlnire cu guvernatorii de la Casa Albă.El a explicat că bugetul se va concentra pe ”apărare, siguranţă şi dezvoltare economică”.

De asemenea, liderul de la Casa Albă a precizat că-şi va prezenta planurile pentru creşterea investiţiilor în infrastructură într-un discurs pe care-l va ţine marţi în faţa Congresului. ”Vom începe să cheltuim mult în infrastructură”, a declarat Donald Trump.

Unii experţi militari au pus sub semnul întrebării necesitarea unei creşteri majore a cheltuielilor pentru Apărare. În acest moment, cheltuielile militare ajung anual la 600 de miliarde de dolari. Statele Unite cheltuiesc în schimb doar 50 de miliarde de dolari anual pentru programele de asistenţă internaţională şi pentru finanţarea Departamentului de Stat.

Sursa libertatea.ro

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *