Dovada că România se pregăteşte de război! Anunţul de ultimă oră care vizează direct ţara noastră!

România a ajuns din nou vedeta planetei, devenind, în opinia unora, o ţintă sigură, după ce armata SUA a anunţat cu surle şi trâmbiţe că va „planta” la noi un sistem antirachetă, iritând Rusia.

Anunţul a fost făcut, ieri, de Marius Eugen Opran, iar prietenii acestuia s-au arătat extrem de îngrijoraţi. „Conform declaraţiei oficiale a comandantului U.S. European Command, una din cele cinci unităţi Terminal High Altitude Area Defense system (THAAD) aflate în dotarea U.S. Army va fi desfăşurat în România în vara acestui an, completând capabilitatile NATO Ballistic Missile Defence în perioadele programate pentru efectuarea de lucrări de întreţinere şi/sau modernizare la sistemul Aegis Ashore, pe durata cărora acesta va fi nefuncţional. Un interceptor THAAD lansat de o baterie cu acelaşi nume aflată în insula Wake, în timpul testelor efectuate a interceptat cu succes două rachete balistice lansate din aer. Sistemul Aegis Ashore de la Deveselu a devenit operaţional în 2016, fiind parte a European Phased Adaptive Approach (EPAA), destinat protecţiei trupelor americane şi aliate din Europa împotriva unui posibil atac cu rachete balistice. Configuraţia EPAA este formată dintr-un radar AN/TPY-2 instalat în Turcia şi două sisteme Aegis Ashore – unul în România şi unul în Polonia. Instalarea sistemului la baza militară Redzikowo este mult întârziată din cauza construcţiei care îl va găzdui şi nu va fi operaţional înainte de 2020”, a anunţat specialistul.

„Puţin câte puţin, ne apropiem de război. Nu e bine” şi „Americanii ştiu că cea mai bună apărare este atacul… de pe teritoriul unei alte ţări. Iar ruşii au mai adăugat o posibilă ţintă pentru testarea armelor lor”, au reacţionat prietenii acestuia. De altfel, ştirea a făcut vâlvă în Rusia, iar Moscova s-a arătat iritată de gestul făcut de americani.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/dovada-ca-romania-se-pregateste-de-razboi-anuntul-de-ultima-ora-care-vizeaza-direct-tara-noastra-196478.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.