E groasă! NASA a simulat APOCALIPSA: Planuri oficiale ale următorului cataclism planetar (VIDEO)

NASA se pregăteşte de o catastrofă planetară de proporţii. Asteroizii (cunoscuţi şi sub numele de planetoizi) bombardează zilnic Pământul, deversând sute de tone de resturi spațiale în atmosfera planetei. Aproximativ o dată la 2000 de ani, un asteroid de dimensiunea unui teren de fotbal provoacă o distrugere masivă. Potrivit Laboratorului de Propulsie de la NASA (JPL), între 15 aprilie 1988 și 1 februarie 2019, au fost raportate cel puțin 771 de coliziuni semnificative la nivel mondial, scrie Express.

Asteroizii care amenință civilizația noastră sunt rari, deoarece ei lovesc la fiecare câteva milioane de ani. Şi totuşi, asteroizii ucigași se ascund în adâncurile întunecate ale spațiului iar impactul lor poate fi catastrofal.

Dar ce s-ar întâmpla dacă unul dintre acești asteroizi ar lovit mâine Pământul? Care ar fi amploarea distrugerii?

Discovery Channel a răspuns la această întrebare prin simularea impactului unui asteroid dintr-o rocă spațială de 500 km.Videoclipul terifiant „Simularea simplă a impactului cu asteroizi” arată sfârșitul lumii din momentul impactului.

Imaginea video arată ce s-ar întâmpla dacă asteroidul a lovit planeta în Oceanul Pacific.

Pe măsură ce asteroidul trece peste partea diurnă a Pământului, în film, dimensiunea sa colosală crează o eclipsă de Soare și aruncă o umbră asupra orașelor. Pe măsura ce asteroidul se îndreaptă spre pământ, aerul din jur se aprinde ca rezultat al frecării. Stânca apocaliptică se prăbușește apoi în Pacific, unde forța impactului scutură instantaneu mai mult de 10 kilometri de scoarță a pământului.

Şocul care rezultă provoacă un val uriaș în toate direcțiile de unde asteroidul s-a prăbușit, şi o furtună de foc care înghite planeta. În filmul simulării, nu există nimic în calea valului de șoc al asteroidului. Ziua devine noapte, viața dispare și suprafața devine nelocuibilă.

Videoclipul arată cum întreaga țară se prăbușește și este distrusă datorită undei de şoc care se răspândește la viteze hipersonice şi vaporizează totul în calea ei. Iar Pământul, odată verde și plin de viață, se transformă într-o mare de lavă și moloz topit.

Printre cei care au lovit Pământul în trecut, merită amintit asteroidul Chicxulubm, care a ucis dinozaurii. A fost cel mai devastator dintre toţi asteroizii.

Din fericire, potrivit Agenției Spațiale a NASA, foarte puțini asteroizi se ascund în adâncurile spațiului care ar putea reprezinta o adevărată amenințare pentru Pământ. NASA a spus: „Cu o regularitate crescândă, oamenii de știință descoperă asteroizi și comete cu orbite neobișnuite care le aduc mai aproape de Pământ și de Soare”. „Foarte puține dintre aceste organisme reprezintă pericole potențiale pentru Pământ, dar cu cât cunoaștem mai bine și le înțelegem, cu atât mai bine vom putea lua măsurile adecvate dacă unul dintre ei va veni la noi”. „Cunoașterea dimensiunii, formei, masei, compoziției și structurii acestor obiecte va ajuta la determinarea celui mai bun mod de a devia o rocă spațială din druml său spre Pământ”, titrează Express.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/high-tech/e-groasa-nasa-a-simulat-apocalipsa-planuri-oficiale-ale-urmatorului-cataclism-planetar-video-262806.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.