Efectul pervers al referendumului organizat de Iohannis. Băsescu a devoalat strategia PSD

Președintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, a declarat că PSD va face ce vrea cu Justiția dacă referendumul nu va fi validat.

Traian Băsescu a declarat că dacă nu va trece referendumul, atunci PSD va face tot ce va dori cu Justiția.

„Dacă referendumul va fi validat, nu se întâmplă nimic. E tipul de referendum care, în situația validării, nu se întâmplă nimic. A făcut aceeași greșeală pe care am făcut-o eu. Dacă eram inspirat să mă limitez la ce se întâmplă în lege, azi aveam Parlament cu 300 de parlamentari. Presiunea ar fi fost foarte mare. Nu trebuia să cer modificarea structurii Parlamentului.

Din punct de vedere al rezultatului, va fi doar un semnal politic. Marea dramă va fi dacă se invalidează. Va veni PSD și cu Tăriceanu să spună că poporul vrea amnistie și ordonanțe de urgență pentru modificarea legilor din Justiție. Pe Justiție riscurile sunt foarte mari. Fac un apel la cine e dispus să mă creadă că face un mare deserviciu țării dacă nu votează și la referendum.”, a declarat Traian Băsescu.

Klaus Iohannis a ținut, miercuri, o declarație de presă în care a vorbit despre tentativa de boicotare a referendumului pe probleme de Justiție de către PSD, în frunte cu Liviu Dragnea.

„Pe 26 mai se votează la referendum și PSD-ului îi este frică de acest vot. PSD face ce știe mai bine: încearcă să boicoteze acest vot la referendum. Vedem cu toții cum activiști umblă peste tot în țară: județe, primării, conferințe de presă, cum că acest referendum nu este important și nu ar trebui votat. Este jalnică această încercare. Ba mai mult, PSD încearcă și instituțional să-l blocheze. A dat Dragnea ordin la CNA să boicoteze referendum. CNA a refuzat timpi de antenă pentru publicitatea referendumului, nici măcar nu au vrut să ia în discuție chestiunea. Au spus că acest clip este reclamă electorală și să merg eu să mă descurc cu partidele. Ce obrăznicie din partea CNA! Românii nu trebuie să le fie teamă, ei trebuie să meargă la vot. Să se uite ce s-a întâmplat în campanie în țară, cum ar fi la Topoloveni, și vor vedea de ce pot scăpa dacă vor merge la vot.”, a declarat Iohannis.

Sursa: https://evz.ro/basescu-iohannis-referendum-justitie-2.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.