ONU, anunț sumbru: Riscul unui RĂZBOI NUCLEAR, la cel mai înalt nivel de la Al Doilea Război Mondial și până acum

Riscul ca armamentul nuclear să fie folosit n-a fost niciodată mai mare, de la Al Doilea Război Mondial și până acum, a spus un expert în securitate din ONU, marți, subliniind că proliferarea acestui tip de arsenal este o problemă „urgentă”, și făcând apel ca lumea să o ia mai în serios, potrivit euronews.com.

Renata Dwan, directoarea Institutului de cercetare a dezarmării din cadrul ONU, a explicat că toate statele cu capacități nucleare au demarat programe de modernizare a sectorului, motiv pentru care peisajul de control al armamentului se schimbă – în mare parte, din cauza competiției dintre China și SUA.

Totodată, acordurile tradiționale privind controlul armamentelor sunt din ce în ce mai erodate din cauza emergenței unor noi tipuri de război – crescând prevalența grupurilor înarmate, dar și a sectoarelor armate private, ceea ce a condus la diluarea graniței dintre ofensivă și defensivă.

Cu discuțiile despre dezarmare în impas de vreo două decenii, 122 de țări au semnat Tratatul privind interzicerea armelor nucleare (premiat pentru pace cu Nobel în 2017), în mare parte din frustrare, precum și pentru că înțeleg riscurile.

„Cred că este legitim un apel la admiterea – și aceasta a fost cumva omisă din acoperirea mediatică asupra subiectului – că riscurile unui război nuclear sunt mari în mod deosebit acum, dar și că riscurile folosirii armelor nucleare, din motivele pe care le-am indicat deja, sunt mai mari acum decât au fost vreodată de la Al Doilea Război Mondial”, a spus Dwan.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/externe/onu-anunt-sumbru-riscul-unui-razboi-nuclear-la-cel-mai-inalt-nivel-al-doilea-razboi-mondial-277161.html

Tragedie românească în Italia! Un bărbat a fost înjunghiat în gât de către patronul firmei pentru care lucra

Un român de 46 de ani, angajat al unei firme din Italia a fost internat în spital cu răni grave, după ce patronul său l-a înjunghiat în gât, în văzul tuturor colegilor.

Scene șocante s-au petrecut în Italia! Un român de 46 de ani a fost înjunghiat în gât de patronul firmei pentru care lucra, sub privirile tuturor colegilor acestuia. Totul s-a întâmplat într-un magazin de reparații de mașini agricole, informează presa din Italia.

Mai mult, după ce l-a înjunghiat pe român, patronul firmei pentru care acesta lucra a luat o bară din metal și a vrut să-l mai lovească pe acesta, însă a fost oprit de ceilalți angajați, care asistaseră la scenele șocante. În urma celor întâmplate, românul a ajuns la spital cu răni grave, iar acum primește îngrijire de specialitate din partea medicilor. Pentru ceea ce a făcut, agresorul a fost arestat de carabinierii de la Fossano și întemnițat la Cuneo, mai notează presa italiană.

Sursa; https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/roman-injunghiat-patron-italian-199379.html

A scăpat ca prin minune de răpitori! O femeie a trăit șocul vieții, ziua în amiaza mare. VIDEO

O femeie a tras o sperietură soră cu moartea, în timp ce mergea liniștită pe stradă. Doi bărbați au vrut să o răpească ziua în amiaza mare, însă gestul pe care l-a făcut i-a salvat viața.

Totul s-a întâmplat pe o stradă din Mexic. Tânăra  aștepta în fața trecerii de pietoni, când a observat doi bărbați care coboară din mașină și se îndreaptă cu viteză către ea. Femeia a realizat pericolul și a luat-o la fugă, oprindu-se în dreptul unei case, pentru a cere ajutor.

Orașul în care s-a petrecut incidentul este unul dintre cele mai periculoase din Mexic, cu un grad de criminalitate foarte ridicat. Cel mai probabil bărbații voiau să o răpească pe femeie pentru a o obliga să se prostitueze, scrie elcinco.mx.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-internationale/femeie-rapita-mexic-199357.html

 

SUA: Proteste în toată ţara faţă de legile stricte privind avortul

Americanii care susţin dreptul de a face avort vor protesta faţă de noul val de legi anti-avort din SUA şi plănuiesc să pătrundă în sediile guvernelor locale, în pieţele publice şi în tribunale marţi, relatează CNN.

Peste 50 de organizaţii participă la protestele #StopTheBans (Opriţi Interdicţiile).

Protestele vor avea loc la prânz, ora locală, în aproape toate cele 50 de state.

„Observăm de-a lungul ţării un nou val de interdicţii extreme asupra avortului, care încalcă libertatea persoanelor şi reprezintă un atac asupra accesului la procedura de avort”, susţin organizatorii.

„Este mişcarea anti-alegere a lui Trump… şi este înfricoşătoare, mai ales pentru femeile de culoare şi cele cu venituri mici, cele care vor fi afectate de aceste interziceri”, este precizat de organizatori.

Săptămâna trecută, statul Alabama a aprobat cea mai strictă lege privind avortul din SUA. Astfel, în Alabama, avortul va fi ilegal în aproape toate cazurile, mai puţin în cele în care este pusă în pericol viaţa mamei.

Conform noii legi, medicii care efectuează procedura de avort ar putea face până la 99 de ani de închisoare, o pedeapsă similară pentru infracţiuni precum violul sau crima.

Însă din cauza contestărilor legale, ar putea trece mai mulţi ani până când legea va intra în vigoare.

Statul Georgia a interzis avortul de îndată ce sunt detectate bătăile inimii.

Acest lucru înseamnă cel mai probabil şase săptămâni iar multe femei nu ştiu că sunt însărcinate atât de devreme. Mai multe state au deja legi similare, precum Mississippi sau Ohio.

Activiştii care susţin dreptul la avort spun că aceste legi stricte reprezintă un atac la „Roe v. Wade”, decizia Curţii Supreme din 1973 care a legalizat avortul în SUA.

Sursa:https://a1.ro/news/extern/sua-proteste-in-toata-tara-fata-de-legile-stricte-privind-avortul-id868119.html

 

COD ROȘU DE TERORISM: Explozibilul „Mama lui Satan“, utilizat în atentatele de la Paris și Bruxelles, folosit la atacul asupra unei bănci din Bucureşti! (VIDEO)

Oamenii de ordine sunt în alertă după ce un ATM al BCR de pe Bulevardul Theodor Pallady a fost făcut praf, luni dimineaţă, prin detonare cu substanţe asemănătoare celor utilizate în atacurile teroriste de la Bruxelles sau Paris, scrie Adevărul.

Poliţiştii bucureşteni au ajuns la faţa locului imediat, au izolat zona şi au constatat că ATM-ul a fost făcut praf cu tot cu o parte din sediul băncii, iar banii au dispărut. Nu asta i-a surprins însă foarte tare pe anchetatori. Cercetările au scos la iveală faptul că hoţii au folosit, în premieră în România, o substanţă explozivă artizanală foarte puternică folosită de jihadişti în atacuri. „Mama lui Satan” se numeşte.   Conform anchetatorilor această metodă de aruncare în aer a bancomatelor este una tot mai preferată de bandele de români care acţionează în ţară însă până acum hoţii foloseau butelii de aragaz pentru a arunca în aer bancomatele.

Cum au operat bandiții? Odată ajunşi în faţa bancomatului, în jurul orei 4.00, hoţii au forţat fanta de ieşire a bancnotelor, au introdus un fel de lopăţică de lemn cunoscută sub numele de „paletă de pizza“, cu explozivul fixat pe vârf. Pe „paletă de pizza“ a fost montatat în prealabil un declaşator care a provocat explozia la comanda hoţilor după ce aceştia au ajuns la o distanţă sigură.

Hoţii au dispărut în mai puţin de două – trei minute de la deflagraţie.

Fostul director al Serviciului Român de Informaţii Costin Ceorgescu  susţine că la dosar lucrează mai multe instituţii ale statului. „Tocmai pentru că s-a folosit un anumit material exploziv, acest caz nu mai este numai de competenţa Poliţiei Române, ci a intrat în raza de cercetare a serviciilor de informaţii. Acestea, la rândul lor, au cerut date şi de la serviciile aliate sau partenere. Trebuie lucrat repede, dar şi cu mare atenţie pentru a vedea care este sursa de aprovizionare a hoţilor. Autorii trebuie prinşi cât mai repede pentru că avem de-a face cu o situaţie extrem de periculoasă care poate escalada. Problema este că acest tip de exploziv a putut fi procurat sau produs şi mai apoi folosit în România. Asta  înseamnă că poate fi procurat şi de alte persoane, care pot avea cu el alt gen de intenţii în afară de jefuirea băncilor. A cam ajuns briciul în mâna maimuţei şi trebuie recuperat imediat”, atrage atenţia expertul.

Jafuri cu un mod de operare similar au avut loc, în ultimele luni, în mai multe oraşe din ţară. Chiar şeful Poliţiei recunoaşte că este un fenomen şi vorbeşte despre trei reţele de infractori care şi-au împărţit România pe zone.

Este al şaptelea atac de acest fel în ultima jumătate de an.Un cuplu din Timişoara a fost arestat în urmă cu două luni pentru atacuri la bancomate în Timişoara şi Arad.Poliţia crede că tâlharii şi-au împărţit ţara în trei zone. Modul de operare este similar cu cel al bandelor care acţionează în Spania sau Italia.

De altfel, pentru a combate mai bine terorismul, Parlamentul European a solicitat în cursul anului emiterea unor reguli mai stricte pentru prevenirea achiziţiilor de substanţe chimice folosite pentru producerea de explozivi. Totul după ce s-a ajuns la concluzia că, în 2015 şi 2016, materialele explozive au fost folosite în 40% din atacuri au fost produse din substanţe comune. În majoritatea cazurilor, cel mai utilizat a fost triperoxidul de triacetonă (denumirea ştiinţifică a explozivului “Mama lui Satan”) care poate fi produs cu uşurinţă. Concret s-a stabilit ca în viitor unele substanţe să aibă o circulaţie controlată în circuitul economic  fiind restricţionate de la vânzarea liberă.   Putere mare de distrugere „Mama lui Satana“ are o mare putere de distrugere, motiv pentru care sunt suficiente mici cantităţi pentru a provoca daune teribile, aşa cum s-a întâmplat în atacurile de la Paris (2015) sau Bruxelles  (2016 şi 2017).

În luna martie, Garda Civilă din Spania a destructurat un prim astfel de grup de infractori români extrem de periculos, care jefuia bancomatele din oraşele mici folosind explozibil „Mama lui Satana“. În cadrul unei operaţiuni numite „Damage“, au fost arestate patru persoane de naţionalitate română. Una dintre ele avea, se pare, pregătire militară. Garda Civilă a descoperit şi 730 de grame de explozibil. În momentul descinderilor, cei patru români puneau la punct ultimele detalii pentru un jaf la o filieră bancară din Santa Ana (Albacete). Operaţiunea „Damage“ a început după câteva jafuri la ATM-uri ale diferitelor bănci din zonele rurale ale Spaniei. Exploziile cauzate în timpul furturilor erau atât de puternice, încât provocau daune structurale grave clădirilor în care se găseau băncile. Asta a determinat formarea unui grup de anchetă alcătuit din membri ai Departamentului de Crimă Organizată şi ai Poliţiei din Valencia. Reţeaua criminală selecta zone în care nu existau forţe de securitate şi se asigura că există suficiente drumuri pentru a fugi. Soţia unuia dintre membri îi conducea cu maşina până la marginea oraşului ales ca ţintă. Apoi, aşteptau lăsarea întunericului, când acţionau. Întotdeauna jafurile erau comise noaptea. Există dovezi că românii au participat la cel puţin cinci furturi la bancomatele din Albacete, Valencia şi Cuenca.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/eveniment/cod-rosu-de-terorism-mama-lui-satan-la-bucuresti-fortele-de-ordine-sunt-in-alerta-277011.html

Doi timişoreni, daţi în urmărire internaţională pentru omor şi furt în Franţa, au fost prinşi. VIDEO

Doi tineri din Timiş, care erau daţi în urmărire internaţională pentru omor şi furt, au fost prinşi. Poliţiştii români au pornit în căutarea lor după ce au primit alerta de la autorităţile din Hexagon, iar operaţiunea s-a încheiat cu succes.

Poliţiştii au primit informaţia că cei doi tineri, de 26 de ani şi 21 de ani, s-ar ascunde în zona Deta. Într-adevăr, acesta era adevărul, iar oamenii legii i-au identificat în scurt timp şi i-au arestat. Timişoreanul de 26 de ani era căutat după ce a ucis o persoană, iar celălalt, de 21 de ani, acuzat de spargeri, în Franţa.

Cei doi urmează să fie duşi în faţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, iar magistraţii vor demara procedurile de extrădare către Franţa, potrivitopiniatimisoarei.ro.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/tineri-dati-in-urmarire-franta-prinsi-timisoara-199161.html

Italian condamnat la închisoare, după ce a înjurat o româncă. Ce a putut să îi spună

Un italian și-a aflat sentința abia acum, la doi ani după ce a înjurat o româncă, din cauza unui loc de parcare.

Incidentul s-a petrecut în 2017, la Roma, când o româncă, în vârstă de 39 de ani, și-a parcat mașina regulamentar, în fața italianului. Bărbatul s-a enervat după ce a văzut că românca i-a „furat” locul de parcare și i-a adresat cuvinte urâte.

„Eşti o extracomunitară. Arată-mi permisul tău de ședere, ești o străină, locul e al meu”, a spus bărbatul, înainte de a începe să înjure și să îi lovească mașina româncei, scrie roma.corriere.it.

Femeia a așteptat sosirea unui echipaj de poliție, iar acum, la doi ani de la incident, italianul a fost condamnat la cinci luni de închisoare pentru gestul său.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-internationale/italian-condamnat-inchisoare-romanca-199112.html

ÎNGROZITOR! Capul unei paciente a explodat pe masa de operaţie! „Suntem şocaţi”

Imagini şocante au avut loc, zilele acestea, în Spitalul Jawahar Lal Nehru din India, unde capul unei paciente a explodat în timpul unei operaţii.

Medicii executau o procedură de asiraţie gastrică femeii, după ce aceasta înghiţise otravă. În timp ce aceştia se se luptau pentru a-i salva viaţa, gazele pe care femeia le ingerase au luat foc, provocându-se o explozie în cavitatea bucală a pacienți. Specialiştii cred că femeia s-a intoxicat cu o tabletă ce conţinea fosfură de aluminiu, un pesticid folosit des în India.

Am analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din spital. Suntem șocați! Nu am mai întâlnit niciodată un asemenea caz” , a declarat unul dintre medici, pentru publicaţia Times of India.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-internationale/capul-explodat-masa-operatie-socati-198952.html

Accident grav! 6 morti si 15 raniti, dupa ce soferul autocarului a facut infarct. IMAGINI DE…

S-a emis o noua alerta internationala, accident groaznic s-a produs din cauza soferului care a facut infarct la volan, bilantul tragediei este de sase morti si 15 raniti grav in Spania, relateaza spynews.ro.

In autocar se aflau peste 20 de persoane, iar acesta s-a izbit de un pilon de rezistenta a unui viaduct care era defapt in constructie, cinci oameni au murit pe loc, iar alti 16 in stare critica.

Se pare că accidentul a avut loc din cauza şoferului căruia i s-a făcut rău, acesta suferind un infarct. De asemenea, şoferului i-au fost amputate picioarele în urma accidentului.

“Îmi exprim solidaritatea cu victimele și familiile lor și le doresc răniților însănătoșire grabnică”, a precizat Pedro Sánchez, premierul Spaniei

.https://www.youtube.com/watch?v=lbGjXUXckVE

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-internationale/video-accident-grav-in-spania-cinci-morti-si-16-raniti-dupa-ce-soferul-autocarului-in-care-se-aflau-a-facut-infarct-175062.html

VIDEO/ Un cuplu si-au facut poftele pe avion, faceau amor in vazul tuturor. Scene incredibile!

Un cuplu au recurs la gesturi iesite din comun pe un avion, acestia si-au satisfacut poftele de fata cu toata lumea, fara nici o retinere, relateaza www.romaniatv.net.

Cineva i-a filmat facand amor, pasagerii erau dea dreptul socati de actiunea celor doi, au inceput sa-i filmeze de care a devenit foarte viral acest video.
La aproape o oră de la decolare, pasagerii cursei Ryanair au asistat şocaţi la o scenă suprarealistă: un tânăr şi o tânără făcând amor, în faţa lor, fără intervenţia personalului de zbor.

„I-am auzit vorbind despre asta, dar am crezut că glumeau.

Bărbatul a întrebat chiar dacă cineva are un prezervativ.

Toată lumea a râs.

Zece minute mai târziu au trecut la treabă”, a povestit un martor, conform relatărilor din Daily Mail.

„Păreau complet beţi (…). Femeia şi-a scos pantalonii, apoi bărbatul şi au început să facă amor.

Am scos imediat telefonul pentru imortaliza scena.

Nu am mai văzut aşa ceva.

Femeia care stătea lângă cuplu a cerut echipajului să-i găsească un alt loc.

Dar stewarzii nu au făcut nimic pentru a-i opri”, a continuat martorul.

Între timp, filmuleţul s-a răspândit cu viteza fulgerului pe reţelele de socializare, iar în prezent se ştie câte ceva despre identitatea protagoniştilor scenei fierbinţi din avion, scrie Daily Mail, care a prezentat şi un infografic privind raporturile sexuale în avion.

 „Nu tolerăm acest tip de comportament inadecvat pe zborurile noastre. Pasagerii care nu respectă regulile noastre vor suferi consecinţele”, a declarat un purtător de cuvânt.

https://www.youtube.com/watch?v=q6o3R5WUrTk

Sursa: https://www.romaniatv.net/viralul-anului-sex-in-avion-cu-amanta-in-drum-spre-ibiza-sotia-insarcinata-il-astepta-acasa-video_434332.html