Capitala s-ar putea „trezi” cu o zi în care mașinile vor fi interzise. Conform inițiativei unui consilier la Primăriei București, 22 septembrie ar putea deveni ziua fără mașini, zi în care, timp de 10 ore, vor avea voie să circule doar ambulanțele, poliția, pompierii și transportul în comun.

Conform stirileprotv.ro, ziua de 22 septembrie ar putea fi numită ziua fără mașini în București, între orele 10 și 18. Decizia finală ar putea fi luată joi, de către consiliul general, care va decide și dacă traficul va fi restricționat doar în zona centrală sau în tot orașul.

„În acest moment Bucureștiul are nevoie de mai multă mobilitate. Consiliul General, prin votul său unanim, a aprobat o strategie în acest sens. De la 1 ianuarie, România va deţine, pentru 6 luni, preşedinţia UE, iar Bucureşti va fi, de facto, capitala UE.

Bucureştiul este un oraş aglomerat, care primeşte zilnic un flux foarte important de maşini şi cetatnei din afară, dar cred că putem conştientiza că putem trăi fără maşini chiar şi pentru câteva ore”, a explicat consilierul.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/initiativa-soc-masinile-vor-fi-interzise-in-bucuresti-175074.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *