Inundații în Paris. Aproape 400 de persoane au fost evacuate din casele lor, ca măsură de precauție, pe măsură ce râurile din Franța au continuat să se umfle și să iasă din matcă, scrie Press Association.

Treisprezece regiuni din întreaga țară sunt în alertă de inundații, după ce ploile abundente au continuat afectat mai multe regiuni și râurile de aici continuă să crească.

Pe lângă Paris, unde se așteaptă ca râul Sena să continue să crească până sâmbătă, celelalte regiuni amenințate se află în nordul și estul țării.

În alte șapte departamente din centrul Franței au fost emise alerte pentru zăpadă și gheață.

Meteo France a spus că nivelul ridicat de precipitații care au căzut în această iarnă este cauza inundațiilor, nivelul de proecipitații din Paris fiind de două ori mai mare decât cel normal.

Sena a ajuns la 5.53 metri (joi seara) la podul Austerlitz din estul orașului. Hidrologii se așteaptă ca nivelul apei să ajună până sâmbătă la 6,1 metri, la fel de mult ca în iunie 2016 când administrația orașului a fost obligată să închidă mai multe obiective turistice, inclusiv Muzeul Luvru.

Poliția din Paris a anunțat că 395 de persoane au fost evacuate din casele lor de-a lungul malurilor râului, dar nu a fost înregistrat niciun incident major.

Muzeul Luvru rămâne deschis deocamdată, însă nivelul inferior al departamentului de artă islamică a fost închis publicului până cel puțin duminică.

În urmă cu doi ani, Luvru a fost închis timp de patru zile din cauza inundațiilor și 35.000 de lucrări au fost mutate în zone sigure.

Sursa: https://www.libertatea.ro/ultima-ora/inundatii-in-paris-2120698

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *