Klaus Iohannis: Am trimis la CNA un videoclip în care îi încurajez pe români să participe la referendum, nu le sugerez răspunsul. Mi-au spus că este reclamă electorală. Ce obrăznicie din partea CNA! (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat miercuri pe români să meargă la urne pe 26 mai și să voteze la referendum. Într-o declarație de presă de la Palatul Cotroceni, șeful statului a atacat PSD, susținând că încearcă să boicoteze referendumul. De asemenea, Iohannis a criticat în termeni duri CNA pentru că nu ar fi acceptat difuzarea unui clip de promovare a referendumului.

”Pe 26 mai se votează la referendum și PSD îi este frică, PSD îi este frică de acest vot la referendum și face PSD ce știe să facă PSD, încearcă să boicoteze acest vot la referendum. Vedem cu toții cum activiști, oameni din conducerea PSD umblă peste tot în țară, pe la județe, pe la primării, pe la conferințe de presă, să explice oamenilor cum că acest referendum nu ar fi important, că nu ar trebui participat, ba chiar se vede că umblă pe la județe și pe la primării ca PSD-iștii de acolo să îi convingă pe oameni nici să nu voteze la referendum. Este jalnică această încercare. Ba, mai mult, PSD încearcă și instituțional să boicoteze acest referendum, a dat Dragnea ordin la CNA, la Consiliul Național al Audiovizualului, să ignore referendumul. Referendumul este un scrutin care se ține împreună cu europarlamentarele, dar este altceva. CNA, prima dată din istoria post-decembristă, a refuzat să acorde timpi de antenă pentru publicitatea referendumului. Ba ai mult, nici nu au vrut să ia în discuție chestiunea. Și când le-am trimis o solicitare cu un videoclip realizat de Administrația Prezidențială în care eu îi încurajez pe români să participe la referendum, atât, nu le sugerez răspunsul, au spus că acest clip este reclamă electorală și să merg eu să mă descurc cu partidele. Auziți ce obrăznicie din partea CNA! Este jalnic! (…)

Dreptul la vot este un drept câștigat de români în Decembrie `89 prin sacrificiul suprem. Și vă spun, români, nu irosiți dreptul la vot, mergeți, votați, nu vă poate lua nimeni acest drept. Nu vă temeți, fiindcă dreptul la vot este al vostru! Și pe 26 mai puterea este la voi! Mergeți și decideți! Nu-i lăsați pe alții, nu lăsați PSD să decidă în locul vostru! Pe 26 mai, la vot!”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/politica/klaus-iohannis-psd-ului-ii-este-frica-de-refrendum-si-incearca-sa-boicoteze-acest-vot-este-jalnica-aceasta-incercare-277260.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.