Klaus Iohannis: Avem referendum pe 26 mai. Vă aștept la vot. Românii au şansa de a da un răspuns clar actualei guvernări (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat joi pe români să se prezinte la urne la referendumul convocat pe 26 mai, pe tema justiției. Într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, șeful statului a precizat că cu ocazia referndumului, românii au şansa de a da un răspuns clar actualei guvernari.

”Avem referendum pe 26 mai. Am semnat astăzi decretul și am convocat acest referendum împreună cu alegerile parlamentare. Vă aștept la vot.

Prima întrebare: Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

Da, eu sunt de acord şi sper şi în acordul vostru. Ne dorim o societate curată, performantă în secolul XXI, europeană, pentru România.

A doua întrebare: Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a Ordonanțelor de Urgență în domeniul infacțiunilor, pedepselor și organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca Ordonanțele de Urgență la CCR?

Da, ne dorim o guvernare pentru români, performantă, europeană. Avem alegeri pentru Europa, avem un referendum pentru Europa, dar avem mult mai mult. Acest referendum este mai important astăzi decât oricând.

După doi ani şi jumătate de abzuri şi excese, românii au şansa de a da un răspuns clar actualei guvernări”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/politica/klaus-iohannis-referendum-26-mai-273640.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.