Klaus Iohannis, la Iași: Dacă pierdem independența justiției, atunci pierdem și șansa pentru autostrăzi, pentru spitale, șansa de a avea școli bune pentru copiii noștri. Așa nu se poate! (VIDEO)

Preșdintele Klaus Iohannis a fost prezent, sâmbătă, la mitingul PNL de la Iași. Șeful statului și-a început discursul susținut în fața mulțimii cu o ironie la adresa PSD, în condițiile în care și social-democrații au organizat, joi, un miting în capitala Moldovei.

”Am venit acum pe jos, am întâlnit foarte mulți oameni, dar nu știu cum se face, parcă nu bătea cu filmul pe care l-am văzut alatăieri. Oameni foarte primitori și dacă toate ar fi așa, ce bine ar fi. Dar lumea este doar câteodată așa cum vrem noi”, a spus Iohannis.

Șeful statului a continuat criticându-i pe social-democrați, despre care a spus că sunt responsabili pentru faptul că România nu are autostrăzi, spitale regionale, dar are probleme cu respectarea statului de drept.

”Mă întreabă unii de ce trebuie să facem referendum. Istoria nu este lungă, dar trebuie să mergem puțin în urmă ca să înțelegem de ce este important să votăm. Au venit niște oameni inimoși să îmi spună că Iașiul are nevoie de autostradă. Așa este! Atunci, de ce nu se face autostrada? Simplu, pentru că PSD guvernează.

Alți oameni mi-au spus că ce bine ar fi să avem și noi în România niște spitale ca lumea, unde se poate duce omul să se trateze fără să dea șpăgi, fără complicații. Au perfectă dreptate. Noi avem bani europeni prevăzuți pentru spitale regionale de ani și ani. Nu avem spitale pentru că PSD guvernează.

Citește și:
Cati bani castiga, de fapt, Carmen Harra in Statele Unite: La inceput faceam 10.000 de dolari. Acum…
Klaus Iohannis, la Iași: Dacă pierdem independența justiției, atunci pierdem și șansa pentru autostrăzi, pentru spitale, șansa de a avea școli bune pentru copiii noștri. Așa nu se poate! (VIDEO)
Rareș Bogdan: Să vă fie frică PSD-iștilor, Moldova se ridică! România mai este astăzi pe orbita europeană datorită președintelui Iohannis (VIDEO)
Klaus Iohannis, despre aderarea la Schengen: PSD-iștii sunt de vină. Nu vrea nimeni să-și conexeze sistemele foarte sensibile cu o țară care nu poate ține în frâu corupția

Cam de doi ani și jumătate avem o problemă când vorbim despre justiție, stat de drept. Mai nou, problema este complicată pentru că avem unii infractori care s-au cocoțat în vârful statului. Așa nu se poate!

Îmi doresc, în România lucruri simple. De exemplu, o justiție dreaptă, independentă. Nu vrem nimic complicat. Doar că ei nu-și doresc acest lucru, pentru că au mici probleme. Unii sunt puțini condamnați penal, alții au procurori pe urmele lor. Și atunci s-au gândit să se cocoațe în vârful statului și să îndoaie legile. Nu pentru voi, ci ca să scape ei.

Dacă pierdem independența justiției, atunci pierdem și șansa pentru autostrăzi, pentru spitale, șansa de a avea grădinițe și școli bune pentru copiii noștri, atunci începem să pierdem bani. Dacă îi lăsăm să ne strice țara nu vor plăti ei. Românii vor plăti. Din acest motiv vă spun că așa nu se poate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/politica/klaus-iohannis-psd-independenta-justitiei-275502.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.