„Lăsați oamenii să fumeze!” Ministrul Sănătății redeschide un subiect controversat

Sylvi Listhaug, ministrul Sănătății norvegian a făcut o serie de declarații care, așa cum au afirmat mai mulți critici, nu se potrivesc cu fișa postului pe care îl ocupă.

După un an de pauză, aceasta a preluat din nou funcția de ministru al Sănătății. „Modul în care văd eu sănătatea publică este unul foarte ușor. Nu vreau să fac poliție morală și nu o să le spun oamenilor cum să-și trăiască viețile, dar intenționez să ajut oamenii să aibă informațiile necesare pentru a lua ei deciziile”, spune Sylvi Lishaug.

„Oamenii ar trebui să aibă voie să fumeze, să bea și să mănânce câtă carne roșie vor. Autoritățile pot informa, dar oamenii cam știu ce e sănătos și ce nu e, cred”, adaugă ministrul Sănătății norvegian.

„Cred că mulți fumătorii se simt ca niște paria. Simt că aproape ar trebui să se ascundă, iar asta mi se pare stupid. Deși fumatul nu este bun, pentru că e dăunător, adulții trebuie să decidă ei pentru ei ce fac”, explică Sylvi Listhaug, fumătoare la rândul ei.

„Tot ce trebuie să facem noi, ca guvern, este să le oferim oamenilor informații pe baza cărora ei să ia decizii. De asta ar trebui, printre altele, să avem o strategie a tutunului, care ar ajuta tinerii să nu înceapă să fumeze și deseori să-i facă pe adulți să-și dorească să se lase de fumat”, spune Sylvi Listhaug.

Ministrul Sylvi Listhaug este membru al partidului de dreapta „Progres” care participă la coaliţia guvernamentală condusă de Partidul Conservator.

Sursa: https://evz.ro/sylvi-listhaug-oameni-tigari.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.