Liviu Dragnea: Discutăm serios despre rate fixe şi condiţii mai uşoare la creditele pentru Prima Casă. Liderul PSD vrea şi îngheţarea impozitului pe proprietate până în 2040

Preşedintele PSDLiviu Dragnea, a anunţat, duminică seară, că vor fi luate mai multe măsuri pentru facilitarea accesului la programul Prima Casă. De asemenea, acesta a susţinut că se ia în vedere şi şi îngheţarea impozitelor pe proprietate până în anul 2040.

„Vreau să spun, dincolo de mărirea punctului de pensie, am discutat despre programul Prima Casă. Vrem să facilităm acest lucru pentru că vrem să crească programul, pe de o parte pentru ca tinerii să aibă acces la o locuinţă şi pe de altă parte să sprijinim domeniul construcţiilor. Discutăm serios despre rate fixe şi condiţii mai uşoare la creditele pentru Prima Casă. Vrem să venim cu nişte măsuri foarte serioase care să creeze facilităţi semnificative şi să dinamizăm domeniul respectiv. Procedurile sunt, doar o să ieşim cu astea. Prezentăm elemente. Creditul să fie luat în condiţii mai avantajoase, să fie rambursat în condiţii mai avantajoase. Dar în acelaşi timp dezvoltăm şi sectorul de locuinţe”, a afirmat Liviu Dragnea, duminică, România TV.

O altă măsură pe care Liviu Dragnea a anunţat că o discută cu Guvernul o reprezintă eliminarea impozitelor la subvenţiile agricole.

„Am mai discutat despre îngheţarea impozitelor pe proprietate până în 2040. Să nu mai crească. Asta dacă nu vine USR şi desfiinţează proprietatea. De asemenea foarte mulţi oameni se chinuie pentru dezmembrări, moşteniri. Vrem neapărat să face lucrul acesta. Pentru subvenţiile în agricultură, am vorbit serios cu Guvernul şi lucrăm în această vară, pentru că vreau să eliminăm impozitele pe subvenţiile agricole. Subvenţiile la noi sunt mai mici ca în Franţa. Vrem să le dăm un impuls”, a conchis Dragnea.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/politica/dragnea-modificari-prima-casa-275702.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.