Senatorii PSD din Comisia de Aparare au anulat audierea Sperantei Cliseru si a ministrului de Interne Carmen Dan. Comisia a votat o propunere in acest sens facuta de senatorul PSD Serban Nicolae. Astfel, coalitia de guvernare blocheaza audierea celor doua. La aceste audieri era programat si seful Jandarmeriei Capitalei Laurentiu Cazan.

Decizie de ultim moment in Comisia de Aparare pentru ca senatorul PSD Serban Nicolae a declarat in cadrul comisiei ca Marcel Vela, presedintele Comisiei de Aparare, nu i-a consultat pe senatorii PSD inainte de a transmite aceste invitatii catre Carmen Dan, Speranta Cliseru si catre seful Jandarmeriei Laurentiu Cazan. Astfel, aceste invitatii nu au avut avizul Comisiei de Aparare. Din acest motiv, Serban Nicolae a cerut ca audierile sa fie scoase de pe ordinea de zi.

La ora 13.00, era asteptata la audieri Speranta Cliseru, urmata de Laurentiu Cazan, cel care a coordonat interventia jandarmilor, iar la ora 14.30 ar fi trebui sa se prezinte la audieri si ministrul de Interne Carmen Dan.

O noua propunere a lui Vela ca audierile sa fie reprogramate saptamana viitoare a primit sustinerea a doar patru senatori, scrie News.ro.

Ministrul Carmen Dan a declarat, luni, ca va merge la Comisia de Aparare din Senat, unde va clarifica „tot ce este de clarificat” in legatura cu interventia din Piata Victoriei.

„(…) Voi clarifica tot ceea ce este de clarificat intr-un cadru institutional, asa cum e normal, si un astfel de cadru poate fi maine la Comisia de Aparare din Senat, unde sunt invitata incepand cu ora 14.30. Va asigur ca acolo avem toata disponibilitatea sa raspundem tuturor intrebrilor”, a declarat ministrul de Interne.

Ea mai spunea ca in cursul zilei de luni raportul clasificat privind violentele din Piata Victoriei va ajunge la comisiile de aparare din Parlament si ca, intre timp, acest raport al Ministerului de Interne a fost solicitat si de catre Parchetul Militar si a fost pus la dispozitie.

Sursa: https://cultural.bzi.ro/psd-anuleaza-audierile-in-ancheta-violentelor-din-10-august-72149

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *