Viorica Dăncilă va fi primită de Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, pe 6 septembrie, la Palatul Zarzuala din Madrid, reședința suveranilor spanioli. Premierul ar urma să stea două zile în Spania și, probabil, se va întâlni și cu omologul ei, Pedro Sanchez.

În mediul online, românii care locuiesc în Spania au început să se mobilizeze pentru a o primi pe Dăncilă ”așa cum se cuvine”. Oamenii se arată extrem de revoltați că sunt reprezentați de persoane precum Dăncilă, iar unii s-au arătat rușinați ne-a dreptul.

O doamnă care trăiește în Spania chiar i-a adresat o scrisoare deschisă regelui Felipe al VI-lea, prin care i-a transmis că ea nu se simte reprezentată de Viorica Dăncilă.

La rândul său, un domn a făcut un apel către românii din Madrid și din provinciile învecinate să depună un efort și să se întâlnească pentru a o ”întâmpina așa cum se cuvine pe doamna Prim Ministru”.

Postarea sa a primit sute de comentarii de susținere și a fost distribuită de peste 1.800 de ori în nici 14 ore.

Sursa: https://b1.ro/stiri/politica/viorica-dancila-vizita-spania-regele-felipe-al-spaniei-protest-romani-diaspora-mobilizare-239033.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *