„PĂRĂSIȚI de URGENȚĂ această țară!”. AVERTISMENT fără precedent pentru ROMÂNI! ANUNȚ de MAXIMĂ IMPORTANȚĂ

Vin vremuri grele și pentru cetățenii din Libia!

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis luni o alertă de călătorie pentru românii care intenționează să călătorească sau care se află în Libia, având în vedere evoluţia îngrijorătoare a situaţiei de securitate din această țară.

Potrivit unui comunicat MAE, cetățenii români sunt sfătuiți cu fermitate să evite orice fel de călătorie în Libia, iar celor care se află încă pe teritoriul libian să părăsească imediat această ţară.

„Situația de securitate din Libia a cunoscut o deteriorare crescândă în ultima perioadă pe întreg teritoriul țării, prin multiplicarea confruntărilor militare dintre grupările rivale majore, extinderea grupărilor teroriste, atât ca număr cât și ca arie de acțiune, precum și înmulțirea spectaculoasă a acțiunilor grupărilor de crimă organizată – crime, jafuri, răpiri în scopuri politice sau pentru răscumpărare (cetățenii străini fiind ținte preponderente), trafic de arme, droguri sau ființe umane”, se arată în documentul citat.

Românii sunt avertizați de faptul că majoritatea populației din Libia posedă arme de foc în contextul războiului civil, sunt frecvente incidentele provocate de folosirea armelor în public, fie ca urmare a unor certuri stradale, fie în contextul celebrării unor evenimente religioase sau politice.

De asemenea, în ultima perioadă s-au înmulțit atacurile grupărilor teroriste asupra terminalelor petroliere din țară, asupra bazelor companiilor străine din domeniul petrolier și, în general, asupra sediilor societăților sau instituțiilor străine, inclusiv asupra ambasadelor.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/monden/parasiti-de-urgenta-aceasta-tara-avertisment-fara-precedent-pentru-romani-anunt-de-maxima-importanta-272966.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.