Pericol epidemiologic la Spitalul Marius Nasta – Două persoane care aveau infecții nosocomiale AU MURIT

Două persoane au murit pe parcursul acestei săptămâni la Spitalul Marius Nasta din București, acestea având, pe lângă alte afecțiuni, infecții nosocomiale. Alte doua persoane sunt sub tratament, internările la secția de Terapie Intensivă fiind limitate. DSP face ancheta epidemiologică, după ce managerul a alertat inspectorii.

Dr. Beatrice Mahler-Boca, managerul spitalului, a anuntat, vineri dimineata, ca inca un pacient a murit.

„Conform legislatiei in vigoare am cerut suport si asistenta din partea Directiei de Sanatate Publica ai carei reprezentanti se afla in spital. Ne ajuta la luarea masurilor corecte pentru astfel de situatii, la monitorizarea cazurilor din ultima luna si la efectuarea unei anchete epidemiologice corecte.

Pacientul care a decedat ieri (joi – n.red.) este un pacient care a venit la Institutul ‘Marius Nasta’ prin transfer de la alta unitate. Avea multe afectiuni extrem de severe si a necesitat asistenta in sectia de terapie intensiva. Pacientul avea confirmarea prezentei acestei bacterii”, a precizat medicul.

Cei doi pacienți au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă. Aceasta se poate transmite prin contact direct cu persoana sau cu suprafețele infectate.

Sursa: http://www.voceanationala.ro/index.php/2019/02/15/pericol-epidemiologic-la-spitalul-marius-nasta-doua-persoane-care-aveau-infectii-nosocomiale-au-murit/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.