Demisia lui Dragnea a fost confirmată! Breaking news în PSD după rezultatele slabe de la alegeri

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a declarat la ieșirea din sediul PSD că este convinsă că Liviu Dragnea își va asuma rezultatul și își va da demisia.

UPDATE: Încep marile emoții pentru Liviu Dragnea. Judecătorii care vor da verdictul în dosarul angajărilor fictive de la Teleorman au ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Aceștia vor mai avea de judecat o serie de procese, iar ulterior se vor aduna pentru a delibera în dosarul lui Liviu Dragnea.

La ultimul termen al procesului, din 20 mai, un procuror de la DNA a cerut judecătorilor să-l condamne pe Dragnea şi pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual, pentru care a fost achitat la instanţa de fond.

„DNA a făcut apel faţă de soluţia de achitare dată de instanţa de fond în cazul inculpatului Liviu Dragnea. Soluţia instanţei de fond este nelegală şi netemeinică. Există probatorii privind transferul de rezoluţie infracţională de la Floarea Alesu la Liviu Dragnea, atât în legătură cu infracţiunea de abuz în serviciu, cât şi cu privire la falsul intelectual. Instanţa de fond a stabilit că Liviu Dragnea a avut un ascendent asupra inculpatei Floarea Alesu.

Vă solicităm să dispuneţi condamnarea inculpatului Liviu Dragnea şi pentru infracţiunea de fals intelectual

. Dragnea este autorul moral al infracţiunii de abuz în serviciu comisă de Floarea Alesu. Vă solicităm să reanalizaţi probatoriile şi să majoraţi spre mediu pedepsele”, a spus, atunci, procurorul DNA.

„Să vedem cifrele finale, nu este un succes. Eu cred că trebuie făcută o analiză serioasă a situaţiei. De subliniat unde sunt greşelile foarte serioase”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Andronescu a răspuns ferm: „Eu cred că va face lucrul acesta”. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică, la închiderea secţiilor de votare, că îşi asumă responsabilitatea rezultatului de la urne, dar va face asta în şedinţa Comitetului Executivului Naţional.

Amintim că şi vicepresedintele Partidului Social Democrat, Marian Oprisan, a solicitat demisia URGENTĂ a lui Liviu Dragnea la finalul alagerilor de duminică. De asemenea, demisia liderului PSD mai este cerută și de primarul Brăilei, Marian Dragomir.

„Dragnea, demisia! Un partid mare trebuie să fie condus de un preşedinte fără probleme de imagine, care să nu ostilizeze românii împotriva propriului partid. Eu i-am solicitat demisia lui Dragnea încă din septembrie 2018, în repetate rânduri, pentru că a reuşit să aducă ostilitate unui partid întreg prin măsurile pe care le-a luat. Astăzi nu a fost neapărat un vot împotriva PSD, ci un vot împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Sursa: https://evz.ro/dragnea-demisie-alegeri-andronescu.html?utm_source=b14&utm_medium=referral

Victorii în lanţ ale partidelor ANTIEUROPENE în mai multe ţări. Cum arată situația din Franța, Polonia sau Ungaria

Alegerile europarlamentare 2019 au înregistrat cea mai importantă ascensiune a partidelor anti-europene din ultimii ani, fie ele de extremă-dreaptă sau de extremă-stânga, în detrimentul partidelor tradiţionale, se arată în datele oferite de Europe Elects.

Franţa

În Franţa, cele mai multe voturi le-a obţinut extremă-dreapta reprezentată de Adunarea Naţională (RN), condus de Marine Le Pen – un om politic supectat de legături cu Federaţia Rusă. Pe locul doi s-a clasat formaţiunea din care provine actualul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron.

Partidele din Franţa care au obţinut locuri în Parlamentul European (sursa: europeelects.eu):

 1. Adunarea Naţională (RN): 25%
 2. La République En Marche! (LREM): 23%
 3. Republicanii (LR): 13%
 4. Europa Ecologistă (EELV-G): 9,5%
 5. La France Insoumise (FI): 7,5%
 6. Partidul Socialist (PS/PP): 5,5%

Polonia

Şi în Polonia, în ciuda numeroaselor scandaluri în care a fost implicată – preponderent tot pe partea de justiţie – învingător a ieşit Partidul Lege şi Justiţie (PiS). Este acelaşi partid care a dus Polonia în situaţia în care să fie ameninţată de Uniunea Europeană cu pierderea dreptului de vot.

Partidele din Polonia care au obţinut locuri în Parlamentul European (sursa: dpa-infocom):

 1. Partidul Lege şi Justiţie (PiS): 43%
 2. Coaliţia Europeană (KE): 38,4%
 3. Partidul Primăvara: 6,7%
 4. Confederaţia Naţionaliştilor KORWiN Braun Liroy (KKBLN): 6,2%

Alegerile din Ungaria au fost câştigate, detaşat, de Partidul Fidesz, condus de prim-ministrul Viktor Orban. Asta deşi Viktor Orban a fost frecvent criticat de partenerii europeni de faptul că ataca justiţia, că are o retorică anti-europeana şi anti-imigrationista. De altfel, în cele din urmă, Partidul Fidesz a fost exclus din familia sa europeană, Partidul Popular European (EPP).

Partidele din Ungaria care au obţinut locuri în Parlamentul European (sursa: dpa-infocom):

 1. Partidul Fidesz-KDNP: 55%
 2. Jobbik: 12%
 3. Partidul Socialist (MSZP): 11%
 4. Coaliţia Democrată (DK): 10%
 5. Mişcarea Momentum: 5%

Marea Britanie

Alegerile au fost câştigate detaşat de „Partidul Brexit”, condus de Nigel Frage, unul dintre cei mai acerbi susţinători ai Brexitului, inclusiv al unui Brexit fără acord.

Partidele din Regatul Unit care au obţinut locuri în Parlamentul European (sursa: BBC)

Partidul Brexit: 31,6%
Liberal Democraţii: 20,3%
Partidul Laburist: 14,1%
Verzii: 12,1%
Partidul Conservator: 9,1%

Italia

Şi în Italia, o ţară cu o mare comunitate românească, alegerile au fost câştigate detaşat de partid antieuropean, populist şi de extremă-stânga „La Liga”, condus de Matteo Salvini.

Partidele din Italia care au obţinut locuri în Parlamentul European ((sursa: CNBC și dpa-infocom)

 1. La Liga: 33,6%
 2. Partidul Democrat: 23,5%
 3. Mişcarea 5 Stele: 16,7%
 4. Forza Italia: 7,8%
 5. Frații Italiei: 5,8%

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/externe/alegerile-europarlamentare-2019-au-inregistrat-cea-mai-importanta-ascensiune-a-partidelor-anti-europene-din-ultimii-ani-fie-ele-nbsp-de-extrema-dreapta-sau-de-extrema-stanga-in-detrimentul-partidelor-277992.html

Rezultate vot Alegeri Europarlamentare 2019. Rezultate parțiale, exit poll, informații de la BEC

Astăzi, 26 mai 2019, alegătorii primesc trei buletine de vot. Unul, dedicat alegerilor europarlamentare, iar pe celelalte două sunt tipărite întrebările pentru referendumul pe tema justiţiei.

În urma voturilor de duminică, vor fi aleşi reprezentanţii în Parlamentul European pentru următorii 5 ani. Anul acesta ţara noastră are alocate 33 de locuri din cele 751, fiind repartizate partidelor în funcţie de numărul de voturi obţinute la alegerile de duminică.

Rămâneți pe Spynews.ro pentru update-uri pe parcursul zilei, dar și pentru a afla rezultatele parțiale, prezența la vot, exit pollurile și alte informații relevante de la BEC.

LIVE UPDATE

ORA 17:17: În urmă cu două minute, referendumul a atins pragul de validare. De asemenea, prezența la alegerile europarlamentare este de 35,07%.

ORA 16:30: Până la acest moment, prezenţa la urne pentru alegerile europarlamentare este de 33,09%. Pentru referendum, de 27,48%.

ORA 15:45: În Noua Zeelandă, Alianţa 2020 USR PLUS a câştigat 64% din voturi, urmată de PNL cu 17% şi PSD, 6%, au precizat surse politice, potrivit adevarul.ro.

ORA 15:00: La alegerile europarlamentare, au votat peste 5 milioane de români, procentajul fiind de 27,68%.

ORA 14:20: Până la ora 14:00, 4.356.897 români şi-au exercitat dreptul la vot la alegerile parlamentare. În ceea ce priveşte referendumul, 3.623.251 (19,83%) au fost prezenţi la urne.

ORA 14:05: Potrivit BEC, prezenţa la vot este de 23,98%, cu aproape patru procente mai mare decât la parlamentarele din 2016.

ORA 13:45: Până la ora 13.00, 19,9% dintre români cu drept de vot au votat pentru alegerile europarlamentare.

ORA 12:30: În Ilfov s-a înregistrat cea mai bună prezenţă la alegeri, cu 18,42%, urmat de Teleorman, cu 18,16. Vasluiul este codaş, cu 11,27%.

EXIT POLL ORA 12 – PSD AR FI LIDER, potrivit stiripesurse.ro.

PSD – 33%
PNL – 23%
USR-PLUS – 17%
ALDE – 7%
PMP – 6%
Pro România – 5%
UDMR – 5%

ORA 12.00: Cozi în toată ţara, la secţiile de votare! Prezenţa la urne este de 16,09 %.

ORA 11.30: Vot suspendat la Penitenciarul Jilava pentru 30 de minute, după ce s-a zvonit că mai mulţi deţinuţi ar fi votat, deşi nu aveau dreptul. Se verifică condiţiile de vot pentru fiecare persoană în parte.

ORA 11.00: Prezenţă record la vot! Europarlamentare: 10,58%, cu două procente mai mare decât la parlamentarele din 2016 (8,6%).

ORA 09:00: 591.674 de oameni au votat pentru alegerile parlamentare, în primele două ore. Au fost problemele la Bruxelles, acolo unde, sistemul a dat eroare când erau citite actele de identitate ale votanţilor. Totul s-a rezolvat în scurt timp.

ORA 08:00: Prezenţa la vot la alegerile europarlamentare este de 1,33%.

ORA 07.00: Secţiile de votare s-au deschis în toată ţara! Până la acest moment, 1.145 de români au votat pentru europarlamentare în străinătate.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/rezultate-vot-alegeri-europarlamentare-2019-199809.html

Liviu Dragnea, întâlnire de urgență cu Călin Popescu Tăriceanu duminică seara: ‘Eu vreau să păstrez guvernarea’

Liderul PSDLiviu Dragnea, a declarat duminică seara, la plecarea de la sediul partidului, că în timpul serii se va întâlni cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Totul, în contextul eșecului înregistrat de cele două partide la aleerile europarlamentare, PSD obținând 25,8%, la egalitate cu PNL, iar ALDE, un procent sub pragul electoral, potrivit exit-poll-urilor.

Întrebat dacă se va întâlni cu colegul de coaliție, Dragnea a răspuns: „Acum merg să vorbesc cu el, da”.

Social-democratul a mai spus că își dorește ca PSDALDE să păstreze guvernarea.

„Eu vreau să păstrez guvernarea, am înţeles că nu mai e legitimitate, dar din câte am auzit, nu ştiu dacă e real, în Franţa Macron a pierdut alegerile, îşi dă demisia din funcţia de preşedinte? Nu”, a mai spus Liviu Dragnea.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/politica/liviu-dragnea-intalnire-de-urgenta-cu-calin-popescu-tariceanu-alegeri-europarlamentare-277942.html

Gabriela Firea, surprinsă că Dragnea a propus-o candidat PSD la prezidențiale: După câștigarea alegerilor parlamentare am fost tranformată în sac de box… / NU vreau să candidez!

Gabriela Firea s-a arătat surprinsă de faptul că Liviu Dragnea a propus-o candidat PSD la prezidențiale. Primarul General a refuzat această propunere, ba chiar i-a reamintit șefului PSD că până de curând era chiar indezirabilă în conducerea partidului.

”Sunt surprinsa de declaratia Domnului Dragnea privind recomandarea mea ca posibil candidat al PSD la alegerile prezidentiale. Nu am discutat acest subiect cu Domnia-sa nici acum si nici cand eram in conducerea PSD.

In anul 2016, Domnul Dragnea m-a propus candidat la Primaria Capitalei si atunci nu numai ca i-am multumit dar am si muncit pina la epuizare. Am castigat si am creat impreuna cu echipa noastra un suflu nou, de succes, pentru parlamentare, unde m-am implicat fara rezerve pentru partid si implicit pentru presedintele acestuia, la fel ca multi colegi primari din tara.

Dupa castigarea alegerilor parlamentare din 2016, din pacate, am fost tranformata in sac de box. Unii ministrii mi-au spus, dupa ce au fost schimbati, ca nu au ajutat Primaria Capitalei pentru ca nu era dat un ok de “sus”, ca sa “nu creasca Firea in sondaje”.

Au fost boicotate proiecte ale Bucurestiului de catre unii membri ai guvernelor care s-au succedat si am fost si sunt blocata de PNL si USR in Consiliul General. Cum ar fi aratat azi scorul PSD daca erau indeplinite promisiunile din campaniile electorale atat in Capitala, cat si in intreaga tara?

Sanatatea mea, in ultimele sase luni, a atarnat de un fir de ata. Am avut mai multe interventii si o operatie dificila iar in vara aceasta mai urmeaza una complexa, sper finala.

Consider ca PSD, in forurile statutare, trebuie sa-si decida candidatul la Prezidentiale. Nu mi-am dorit si nu imi doresc sa preiau conducerea PSD. Nu mi-am dorit si nu imi doresc sa candidez la Presedintie. Imi doresc, insa, sa am sanatate si sustinere, sa finalizez cu bine proiectele pentru Bucuresti.

PSD va trebui sa depuna eforturi, in perioada urmatoare, sa recapete increderea romanilor. Sa se reorganizeze, sa se relanseze si abia apoi sa-si voteze candidatul pentru alegerile Prezidentiale”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/politica/gabriela-firea-reactie-propunere-prezidentiale-liviu-dragnea-psd-277943.html

Se alege praful de PSD! Liviu Dragnea DEMISIONEAZĂ de la conducerea PSD!

Președintele PSD, Liviu Dragnea, își va anunța demisia în această seară, în cadrul declarației pe care o va susține la ora 21.00, ne-au precizat surse…

Președintele PSD, Liviu Dragnea, își va anunța demisia în această seară, în cadrul declarației pe care o va susține la ora 21.00, ne-au precizat surse din PSD. Aceleași surse susțin că în locul lui Liviu Dragnea președinte interimar al PSD va fi Lia Olguța Vasilescu. UPDATE: Se pare că Liviu Dragnea a fost oprit de colegii din PSD să demisioneze în această seară. Potrivit surselor noastre el își va depune mandatul în Comitetul Executiv al PSD, de săptămâna viitoare, iar acolo o va propune pe Lia Olguța Vasilescu.

sursa: https://puterea-romanilor.ro/surse-se-alege-praful-de-psd-liviu-dragnea-demisioneaza-de-la-conducerea-psd/

Petiţie prin care se cere demisia lui Meleşcanu pentru „sabotarea“ românilor din străinătate şi a drepului lor de a vota, semnată de peste 6.100 de persoane

O petiţie online prin care se cere demisia ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, „pentru sabotarea, încă o dată, a românilor de peste hotare şi a dreptului acestora de a vota”, a fost semnată de peste 6.100 de persoane.
„Noi, semnatarii petiţiei şi români cu drept de vot, îi cerem demisia lui Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe şi responsabil pentru organizarea alegerilor în diaspora. Cerem demisia pentru sabotarea, încă o dată, a românilor de peste hotare şi a dreptului acestora de a vota. Vă îndemnăm să vă daţi demisia urgent, pentru că sunteţi incompetent”, se arată în textul petiţiei iniţiate ca şi Campanie Declic. Conform sursei citate, nu trebuie uitat că dreptul la vot este unul fundamental. „Cine era ministru de externe în 2014, când au fost infernalele cozi la vot din diaspora? Veşnicul Teodor Meleşcanu, al cărui minister declară sfidător, 5 ani mai târziu, când iară sunt cozi imense, că «totul e OK cu cele 441 de secţii din diaspora».”, mai scrie în petiţia online. Iniţiatorii acesteia spun că MAE «anunţă trufaş» că au fost „incidente tehnice izolate, care au fost rezolvate rapid, la primele ore ale dimineţii”, deşi informaţiile din Munchen, Londra, Amsterdam, Oslo, Roma şi alte zeci de locuri arată cozi imense, cu mii de oameni stând la rând. „Vă rugăm să ne spuneţi cum să facem, sunt mii de oameni la coadă. Nu vor avea timp să voteze cu toţii. Ce să facem?. Aşa suna apelurile primite la call center-ul alegerilor. Oamenii sună din Munchen, Zurich, Dusseldorf şi multe alte oraşe. Semnează acum pentru ca Teodor Meleşcanu, incompetentul şef în ceea ce priveşte algerile din diaspora, să îşi dea demisia“, mai arată iniţiatorii petiţiei. Până în jurul orei 19.00, petiţia a fost semnată de peste 6.100 de persoane.
Sursa: https://adevarul.ro/news/politica/petitie-cere-demisia-melescanu-sabotarea-romanilor-strainatate-drepului-vota-semnata-6100-persoane-1_5ceabc15445219c57e13836e/index.html?fbclid=IwAR1ptV0pTNE4vZaasDTamwYjz1raYM5XtZGwp5-8mchmJOUo3Aa-Fi33xqI

 

Iohannis: PSD și-a bătut joc de români! Rușine! Guvernul PSD trebuie să plece! (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a declarat că PSD și-a bătut iar joc de români, mai ales de cei din diaspora. Pentru asta, dar și pentru rezultatul dat de români la europarlamentare și la referendum, Guvernul PSD trebuie să plece, susține șeful statului.

”Rușine, PSD! La europarlamentare, rezultatele reflectă voința electoratului. PNL a obșiut un rezultat foarte bun și îi felicit. USR a obținut de asemenea un rezultat ofarte bun, îi felicit PSD a obținut un rezultat pe măsura realizărilor din 2,5 ani de guvernare. Nimic nu au făcut, nimic au primit E o cădere imensă înregistrată de PSD de la parlamentarele din 2016 și până acum și asta arată cum văd românii aceată guvernare PSD eșuată E clar că acest accicent al democrației românești care e guvernarea PSD trebuie să dispară în urma acestui rezultat. Guvernul PSD trebuie să plece E un rezultat care nu poate fi interpretat”,a declarat Iohannis

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/politica/klaus-iohannis-psd-guvern-277905.html

Efectul pervers al referendumului organizat de Iohannis. Băsescu a devoalat strategia PSD

Președintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, a declarat că PSD va face ce vrea cu Justiția dacă referendumul nu va fi validat.

Traian Băsescu a declarat că dacă nu va trece referendumul, atunci PSD va face tot ce va dori cu Justiția.

„Dacă referendumul va fi validat, nu se întâmplă nimic. E tipul de referendum care, în situația validării, nu se întâmplă nimic. A făcut aceeași greșeală pe care am făcut-o eu. Dacă eram inspirat să mă limitez la ce se întâmplă în lege, azi aveam Parlament cu 300 de parlamentari. Presiunea ar fi fost foarte mare. Nu trebuia să cer modificarea structurii Parlamentului.

Din punct de vedere al rezultatului, va fi doar un semnal politic. Marea dramă va fi dacă se invalidează. Va veni PSD și cu Tăriceanu să spună că poporul vrea amnistie și ordonanțe de urgență pentru modificarea legilor din Justiție. Pe Justiție riscurile sunt foarte mari. Fac un apel la cine e dispus să mă creadă că face un mare deserviciu țării dacă nu votează și la referendum.”, a declarat Traian Băsescu.

Klaus Iohannis a ținut, miercuri, o declarație de presă în care a vorbit despre tentativa de boicotare a referendumului pe probleme de Justiție de către PSD, în frunte cu Liviu Dragnea.

„Pe 26 mai se votează la referendum și PSD-ului îi este frică de acest vot. PSD face ce știe mai bine: încearcă să boicoteze acest vot la referendum. Vedem cu toții cum activiști umblă peste tot în țară: județe, primării, conferințe de presă, cum că acest referendum nu este important și nu ar trebui votat. Este jalnică această încercare. Ba mai mult, PSD încearcă și instituțional să-l blocheze. A dat Dragnea ordin la CNA să boicoteze referendum. CNA a refuzat timpi de antenă pentru publicitatea referendumului, nici măcar nu au vrut să ia în discuție chestiunea. Au spus că acest clip este reclamă electorală și să merg eu să mă descurc cu partidele. Ce obrăznicie din partea CNA! Românii nu trebuie să le fie teamă, ei trebuie să meargă la vot. Să se uite ce s-a întâmplat în campanie în țară, cum ar fi la Topoloveni, și vor vedea de ce pot scăpa dacă vor merge la vot.”, a declarat Iohannis.

Sursa: https://evz.ro/basescu-iohannis-referendum-justitie-2.html

Lia Olguța Vasilescu, anunț pe Facebook: „După ce am fost mințiți de mulți miniștri ai transporturilor…”

A început construcția Drumului Expres în regim de autostradă Pitești – Craiova.

„Un drum asteptat ani de zile si care va contribui decisiv la dezvoltarea Băniei. Multumiri Liviu Dragnea, Razvan Cuc si Claudiu Manda! Dupa ce am fost mintiti de multi ministri ai transporturilor, ani de-a randul, ca va incepe constructia „luna viitoare” sau „anul viitor”, impreuna am facut toate eforturile ca lucrarile, in sfarsit, sa demareze! Vom fi saptamanal in santier ca sa ne asiguram ca se finalizeaza cat mai repede”, a scris Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/lia-olguta-vasilescu-anunt-pe-facebook-dupa-ce-am-fost-mintiti-de-multi-ministri-ai-transporturilor-522047.html