Premierul britanic May, un nou apel către liderul opoziției laburiste: ”Trebuie să găsim o cale să ieșim din impas”

Theresa May, premierul conservator din Marea Britanie, și-a reluat, duminică, apelul către Jeremy Corbyn, liderul opoziție laburiste, cu speranța că îl va convinge pe acesta să accepte un acord pentru ieșirea Regatului Unit din UE, subliniind că „publicul este nemulțumit” de eșecul politicienilor de a pune în practică Brexitul, relatează dpa preluată de Agerpres.

„Au trecut deja trei ani de la momentul istoric (al referendumului privind Brexit) din 2016 şi oamenii vor să meargă mai departe (…) Am încercat iar şi iar să duc la bun sfârşit Brexitul cu voturile deputaţilor conservatori şi ale partenerilor noştri de încredere din (Partidul Democratic Unionist nord-irlandez) DUP. (…) Trebuie să găsim o cale să ieşim din impas”, a subliniat Theresa May.

Premierul conservator a menţionat că „discuţiile (privind acordul de Brexit) cu Partidul Laburist au fost foarte serioase până în prezent” şi că acesta este de acord că retragerea trebuie să se producă în cadrul unui „acord bun care protejează locurile de muncă şi securitatea şi pune capăt liberei circulaţii”.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/externe/premierul-britanic-may-un-nou-apel-catre-liderul-opozitiei-laburiste-274548.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.