Prepară cremă de zahăr ars ușor şi rapid, ca pe vremea bunicii!

Crema de zahar ars este una dintre cele mai bune idei atunci când ţi-e poftă de ceva dulce. Nu se face greu deloc, nu este costisitoare şi este super gustoasă.

Cu siguranţă v-aţi confruntat de multe ori cu situaţia în care vreţi ceva bun de mâncare şi nu aveţi idei. Noi astăzi venim în ajutorul vostru cu una dintre cele mai bune reţete de cremă de zahăr ars. Iată de ce ai nevoie:

– 150 g zahăr tos fin pentru caramel
– 150 g zahăr tos fin pentru crema din ouă
– 1 litru de lapte
– 8 ouă
– puţină sare
– 1 esenţă vanilie

În primul rând trebuie să puneţi zahărul să se caramelizeze şi trebuie să aşteptaţi până se topeşte şi îşi schimbă culoarea. Să aveţi mare grijă să nu-l ardeţi pentru că astfel riscaţi să stricaţi întreaga prăjitură pentru că gustul ar putea să devină amar.

Apoi, cu un mixer se bat ouăle până se fac spumă, iar mai apoi se toarnă cana de zahăr pentru cremă, praful de sare şi esenţa de vanilie. Apoi se pune şi laptele, iar toată această compoziţie se adaugă într-o cratiţă care a fost mai întâi tapetată cu crema de la zahărul ars.

Cratiţa se pune mai apoi într-o oală cu apă, în care se va coace la bain marie. Se ţine pe foc o oră şi jumătate până sunteţi siguri că s-a făcut. Este recomandat să se mănânce rece, după ce a fost ţinută la frigider. Suntem siguri că o să vă încânte acest desert şi îl veţi prepara de fiecare dată când vreţi ceva dulce, bun şi uşor de făcut.

Poftă bună!

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/reteta-crema-de-zahar-ars-197532.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.