Prețul carburanților a crescut din nou de la 1 mai. Cât costă la pompe benzina și motorina

Prețul carburanților s-a majorat din nou de la 1 mai, așa că la benzinăriile din București cotațiile sunt cu zece bani peste cele de la începutul lunii martie. În cazul motorinei, prețul este de 13 bani mai mare decât cel de acum aproximativ o lună.

Prețul carburanților a crescut din nou de la 1 mai

De asemenea, și benzina s-a scumpit, prețul mateiri prime majorându-se cu circa 8%. Așadar, barilu de petrol a depășit cotația de 72 de dolari pe piețele internaționale, fiind cel mai ridicat nivel din 2019. Comparativ cu luna mai, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 5,3%, de unde se deduce că un plin, adică 50 de litri, costă cu 14,5 lei mai mult decât în urmă cu o două luni. În cazul motorinei, prețul unui litru a crescut, față de acum două luni, cu 1,2%, ceea ce înseamnă că un plin costă cu 3,5 lei mai mult decât înainte de majorare. Conformpeco-online.ro, în acest moment, prețurile sunt:

Pronosticurile ce vizau scumpirea carburanților veneau încă din 2011

Un pronostic ce viza scumpirea carburanților vine încă din anul 2011, când se spunea că prețul pe un litru de benzină va fi de 7,1 litri. Specialiștii așteptau încă de atunci măriri uluitoare, susținând că un plin poate ajunge la 108 lire sterline pentru un model Ford Mondeo cu rezervor de 70 de litri. „Pana in 2013, preturile la pompa vor musca din finantele gospodariilor din nou”, a declarat Neil Blake, consultant economic senior la ITEM Club. Încă din acel an, specialiștii declarau ferm o creștere a cererii economice asiatice care urma să declanșeze un boom pe piețele petroliere.

Despre scumpirea constantă a carburanților a vorbit și europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan. „La fiecare plin, Guvernul baga mana adanc in buzunarul nostru. Nu numai masura majorarii accizei a condus la cresterea pretului la carburant, ci si politicile fiscale care au facut ca leul sa se devalorizeze in raport cu euro si dolarul, impactand astfel si mai mult pretul carburantului la pompa”, a declarat politicianul.

Sursa: https://www.fanatik.ro/pretul-carburantilor-a-crescut-din-nou-de-la-1-mai-cat-costa-la-pompe-benzina-si-motorina-18898677?utm_source=b1Sport&utm_medium=referral&utm_campaign=unici&utm_content=b1INTERIORdeskmobil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.