Prețuri… greu digerabile: Cireșele de mai, un lux pentru români (VIDEO)

Au apărut primele cireșe de mai în piețele din țară, la un preț ce îți cam taie pofta. Cine cumpără stârnește invidia, căci de-abia te poți apropia de grămada de trufandale cu prețuri greu digerabile. Unii înghit în sec, decât să plătească pentru un kilogram între 65 și 120 de lei. Nu ne mira că unii vânzători le-au așezat chiar lângă fructele exotice. Cei care poftesc la cireșe trebuie să mai aibă puțină răbdare dacă vor fructe românești, informează B1 TV.

Cireșele și-au făcut intrarea săptămâna trecută cu 150 de lei kilogramul, adică aproape cât costă gramul de aur. Acum, au coborât uşor de pe piedestal. În unele piețe le găsim chiar și la 60, 70 de lei. Iar la un calcul simplu, aflăm că o singură cireaşă ajunge să coste şi 3 lei. De cele mai multe ori, oamenii vin, se uită şi îşi pun pofta în cui.

Producătorii sunt nemulțumiți de concurența neloială pe care le-o fac comercianții care pun pe tarabe fructe din import și pretind că-s autohtone.

Nici în pieţele din țară situaţia nu este diferită. Când vezi 70 lei/kilogramul, te uiți lung la cireșe şi-ţi se taie pofta.

Din cauza vremii, cireșele noastre vor fi mai puține anul acesta și se vor coace mai târziu. Vestea bună e ca recoltarea masivă începe peste două săptămâni, când și prețul din piețe va mai scădea.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/eveniment/cirese-mai-preturi-uriase-274406.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.