Protestele din 10 august îi dau fiori lui Carmen Dan. Acuzații de ultimă oră pentru ministrul de Interne

Senatorul PNL Marcel Vela a cerut demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, motivând că aceasta a mințit populația cu privire la protestele din 10 August.

Senatorul o mai acuză pe Carmen Dan că a mințit în repetate rânduri și a somat-o pe această să nu mai atace DGA.

„ Încă de la începutul activității sale de ministru, d-na Carmen Dan s-a remarcat prin a minți – profesioniștii din poliție, sindicatele polițiștilor, alte instituții ale statului, apoi pe toți românii cu privire la activitatea ministerului.

– A mințit opinia publică încă de la început, precum că cineva ar fi montat microfoane în casă, insinuând că „statul paralel” s-a gândit să stea în prizele din apartamentul în care locuia. De fapt, știa exact că le-au montat pentru victimizare sa niște ofițeri pensionari, aduși în casă chiar de domnia sa, dar care, fiind foarte „profesioniști”, și-au uitat cartela SIM în microfonul din priză și au fost descoperiți repede de procurori.

– A fost mințit Parlamentul că MAI nu are ofițeri suficienți în cadrul ministerului, deși există cu aprobarea sa detașati la alte instituții (parlament, alte ministere sau la agenții guvernamentale) peste 1.200 de cadre MAI, care, de fapt, nu au ce căuta pe funcții bugetate în organigramele altor instituții ale statului.

– A fost mințită populația cu privire la protestele ‪din 10 august. Când am încercat să aflu adevarul despre ce s-a întâmplat atunci, PSD s-a dat de ceasul morții ca să preia de la PNL funcția de președinte al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, interpretând regulamentul Senatului în mod abuziv și ilegal, regizându-se mai târziu un simulacru de audieri.

– A mințit că Rapoartele ‪din 10 august au fost desecretizate integral, dar Parchetul General o contrazice.

– A fost mințit premierul Tudose comunicându-i-se faptul că profesionistul din fruntea DGA și-ar fi dat acordul să plece la IGP și aflăm acum că nu este așa. S-a creat astfel în structura de elită a MAI o stare de haos și degringoladă, încercând să se preia politic conducerea DGA, pentru a avea control asupra structurilor locale și, implicit, asupra dosarelor de anchetă din toate județele. Când chestorul Cătălin Ioniță din fruntea Directiei Generale Anticorupție, un ofițer de carieră, corect, profesionist, onest și capabil nu a acceptat aceste lucruri, aflăm acum că s-a trecut la răzbunări și interceptări ilegale, „tricotându-se” tot felul de minciuni și diversiuni pentru compromiterea și eliminarea sa.

Sursa:
https://evz.ro/demisia-carmen-dan-interne.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.