PSD declanșează Codul Roșu de Boicot. Breaking news politic

Este binecunoscut faptul că PSD-ului i-a stat întotdeauna în gât democrația, adică votul masiv al românilor. Istoria ne-a învățat că performanțele socialiștilor au fost aproape totdeauna invers proporționale cu prezența la vot. Cu cât prezența a fost mai mare, cu atât rezultatul lor a fost mai slab. Pe 26 mai, alegeri cu dublă miză – europarlamentare și referendum pentru justiție – PSD vrea să-și arate adevărata ”măiestrie” în materie de boicot al votului românilor. Deja există multe semne care arată că socialiștii demarează ”Marele Boicot Național”.

Dacă ne întrebăm direct ”ce urmărește PSD-ul?”, răspunsurile sunt simple. Să câștige alegerile europarlamentare și să invalideze referendumul președintelui Klaus Iohannis ca să-și vadă în continuare liniștiți de treabă cu modificarea legilor justiției, mai ales că Liviu Dragnea e într-o situație mai mult decât delicată – teoretic, pe 27 mai, află dacă își primește a doua condamnare. Să le luăm pe rând.

La prezență mică – mare viitor pentru PSD

Miza coaliției PSD-ALDE este săși confirme, încă o dată, majoritatea obținută în 2016. Speriați, însă, de toate cercetările sociologice care arată că majoritatea din 2016 nu mai este de actualitate, PSD are doar o șansă să iasă basma curată din această bătălie: să influențeze cât mai mult negativ prezența la vot. O prezență mică în 26 mai este singura șansă a PSD să câștige alegerile, potrivit calculelor pe hârtie.

Disperarea pesediștilor este cu atât mare cu cât campania electorală i-a pus în fața realității implacabile – nemulțumirea românilor față de guvernare. De aici până la abuzuri nu a fost decât un pas – protestatari ridicați abuziv de jandarmi, oameni agresați pentru că și-au strigat nemulțumirea, orașe închise în timpul mitingurilor PSD și amenințări ale ministrului de interne cu dosare penale pentru protestatari.

Validarea referendumului pe Justiție – marea sperietoare pentru PSD

Dorința PSD de a avea o prezență mică la europarlamentare se transformă în cazul referendumului într-o necesitate absolută. O validare a demersului președintelui României e echivalentă cu o catastrofă pentru Dragnea și PSD.

Intenția PSD de a boicota referendumul a inceput cu un ”preludiu” – au încercat, în debutul campaniei electorale, să modifice prin ordonanță cvorumul de validare; au avut o tentativă de separare a secțiilor de votare pentru referendum și europarlamentare și o pleiadă de alte bariere, toate având ca scop îngreunarea procesului electoral pentru referendum. Acum, cu câteva zile înainte de 26 mai, deja mașinăria de partid s-a pus în mișcare: Autoritatea Electorală Permanentă, constrolată de PSD, refuză să deruleze campanii de informare cu privire la referendum, Consiliul Național al Audiovizualului nu alocă timpi de antenă pentru campania pentru referendum, iar, din teritoriu, vin informații cum că prefecții deja instruiesc primarii PSD să participe activ la demobilizarea votanților pentru referendum în proximitatea secțiilor în ziua votului.

Liberalii au tras deja semnalul de alarmă sesizând opinia publică cu privire la abuzurile instituțiilor care refuză să ia măsurile legale pentru promovarea referendumului din 26 mai. De asemenea, președintele PNL Ludovic Orban a acuzat public PSD că ”încearcă prin toate mijloacele posibile să împiedice prezența oamenilor la vot și exercitarea liberă a dreptului de vot, atât la referendum cât și la alegerile pentru Parlamentul European”. De altfel, liberalii au lansat și un site de internet, oprestefrauda.ro, în care fiecare cetățean poate să sesizeze tentativele de fraudare sau boicot abuziv pentru ziua votului.

Sursa: https://evz.ro/psd-declanseaza-codul-rosu-boicot.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.