Vestea că PSD face o altă schimbare privind componența cabinetului ce va fi condus de al treilea premier social-democrat în decurs de numai un an, a făcut înconjurul lumii.

Cotidianul francez Le Figaro a publicat un articol intitulat „Un nou guvern român pentru a sugruma justiția. Jurnalistul Paul Cozighian, autorul articolului, spune că executivul condus de prima femeie premier din istoria României s-ar putea să nu pună capăt instabilității guvernamentale, ajunsă boală cronică de la venirea la putere a PSD.

Le Figaro spune că se dă o luptă crâncenă între puterea legislativă și magistrați, precizând că acest „vals guvernamental” vine ca urmare a încercării de a se modifica legile justiției. Prin aceste schimbări PSD vrea să scape înalții demnitari de acuzații de corupție, abuz de putere și deturnare a zeci de milioane de euro.

Cotidianul menționează și de  scrisoarea de miercuri a Comisiei Europene, în care era exprimată „îngrijorarea” față de afectarea independenței sistemului judiciar și a capacității de a lupta eficient împotriva corupției.

Jurnalistul Paul Cozighian se întreabă dacă demisia lui  Mihai Tudose este o frondă, afirmând că el crede că este mai degrabă o manevră pentru a câștiga timp. Șeful PSD, Liviu Dragnea ar fi presat de timp și încearcă din nou să aibă control absolut al puterii, potrivit Le Figaro.

Sursa: https://infostiri.net/2018/01/27/reactii-uluitoare-presa-internationala-un-nou-guvern-roman-pentru-sugruma-justitia-demisia-lui-mihai-tudose-o-manevra-pentru-castiga-timp/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *