Obosită mereu? Dă fuga la medic! Bolile tiroidei au multe fețe ascunse

Când te simți obosită mereu, chiar și fără motiv, trebuie să mergi la medic.Poate fi vorba despre o disfuncție a glandei tiroide, care îți poate da întreg organismul peste cap.

A trecut deja o bună bucată de vreme de când moleșeala și apatia au pus stăpânire pe tine și nu te mai lasă în pace? E cazul să tragi semnalul de alarmă. Căci ar putea fi vorba despre ceva destul de grav! Nu e normal să te simți obosită mereu.

Obișnuim să dăm vina pe stresul provocat de activitățile zilnice epuizante. Când nu mai avem chef de nimic, vreme îndelungată, ne dorim doar somn odihnitor, liniște și relaxare. Și considerăm că e absolut firesc să fie așa, având în vedere ritmul alert al vieții. Ori multe dintre afecțiunile greu de tratat se manifestă astfel.

Printre acestea se numără anemia, dereglările hormonale, ale tensiunii arteriale, infecțiile renale, hepatitele și chiar cancerul, fie el de sânge, fie localizat la diferite organe interne. După cum afirmă specialiștii, majoritatea bolilor ascunse ne „pricopsesc’ cu lipsa de vlagă. De aceea, medicii recomandă un consult medical general, detaliat, dacă starea de oboseală te copleșește și dacă te simți obosită mai mult de o săptămână.

Cu tiroida cum stai?
Deși majoritatea ne plângem că avem probleme cu glanda, puține dintre noi verificăm în detaliu funcțiile tiroidiene. Însă e bine de știut faptul că cele câteva kilograme în plus nu sunt acolo doar din vina ei. Trebuie să ne facem griji abia atunci când ne simțim sleite de puteri, uneori fără rost, când ne piere orice urmă de optimism și picăm în depresie, când ne cade părul inexplicabil și ni se usucă pielea. Prin urmare, nu mai sta pe gânduri și solicit un set de analize de sânge, care să includă și hormonii tiroidieni (TSH, T3 și T4). Un nivel scăzut al valorilor acestora înseamnă că trebuie să urmezi un tratament pe care ți-l va prescrie medical endocrinolog. Așa că nu e cazul să rămâi obosită mereu, ci să iei măsuri în acest sens.

Fețele ascunse ale disfuncțiilor tiroidiene

Este numele campaniei naționale de conștientizare a acestor boli și aderența la tratament. Medicii endocrinologi atenționează că afecțiunile tiroidiene sunt încă subdiagnosticate în România.

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Afecțiunilor Tiroidiene, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA), în parteneriat cu Administrația Prezidențială, Societatea Română de Endocrinologie și cu Societatea Română de Psihoneuroendocrinologie lansează a treia ediție a campaniei naționale de popularizare a manifestării bolilor tiroidiene. Prin care își propun să mărească gradul de diagnostic și să îmbunătățească aderența la tratament.

„Glanda tiroidă are un rol important în buna funcționare a întregului organism. De aceea, atunci când nu mai funcționează în parametri normali, pacientului îi este afectată calitatea vieții. Este cât se poate de important ca atunci când observă că nu mai au energie fără să fi depus efort fizic sau intelectual intens, că nu se mai pot concentra, să meargă la medicul endocrinolog pentru investigații amănunțite. Normal este să se simtă bine. Oboseala cronică, apatia și stările recurente de melancolie nu sunt normale.’, spune Prof. Dr. Cătălina Poiană, Președintele Societății Române de Endocrinologie.

Tratamentul potrivit ajută

Tratamentul bolilor endocrinologice ajută la reglarea hormonală și, implicit, la restabilirea bunei dispoziții. Dr. Diana Păun, medic primar endocrinolog, completează: „Aderența la tratament este esențială. Însă este mare nevoie și de colaborarea pacienților. Din păcate, în România, mulți pacienți renunță la tratament în momentul în care apar anumite schimbări, dând vina pe medicație.

Având în vedere că ne confruntăm cu o dereglare hormonală, ce se poate manifesta în grade diferite de la un pacient la altul, este important dozajul. Insist ca, înainte să renunțe la tratament, pacienții să meargă la medicul curant. Pentru a stabili împreună cel mai bun preparat și doza potrivită. Medicina a evoluat foarte mult. Și e păcat să nu se bucure de un tratament personalizat la care au acces chiar acum’.

Atenție la simptome!

Hormonii tiroidieni influențează buna funcționare a întregului organism. De aceea, atunci când apar disfuncții tiroidiene pot apărea simptome dintre cele mai diverse. De la transpirație excesivă, senzații de sugrumare, până la probleme articulare ori musculare. Oricât de ascunse ar fi fațetele disfuncțiilor tiroidiene, este important ca pacienții să le recunoască. Și să meargă la medic pentru un diagnostic corect.

Cele mai frecvente simptome ale afecțiunilor tiroidiene sunt:

  • Fluctuațiile greutății, constipația (în lipsa schimbării dietei alimentare);
  • Oboseala cronică (starea de oboseală ce durează mai mult de 6 luni, însoțită de dureri ale mușchilor, migrene și probleme ale digestiei);
  • Ciclul menstrual neregulat și scăderea libidoului;
  • Ritmul cardiac crescut, asociat cu stările de nervozitate și/sau iritabilitate;
  • Stările de anxietate sau depresie (în lipsa unor cauze externe);
  • Senzația de sugrumare, asociată cu apariția dificultăților la înghițire.

Sursa: https://www.libertateapentrufemei.ro/articol/obosita-mereu-50251

Pericol epidemiologic la Spitalul Marius Nasta – Două persoane care aveau infecții nosocomiale AU MURIT

Două persoane au murit pe parcursul acestei săptămâni la Spitalul Marius Nasta din București, acestea având, pe lângă alte afecțiuni, infecții nosocomiale. Alte doua persoane sunt sub tratament, internările la secția de Terapie Intensivă fiind limitate. DSP face ancheta epidemiologică, după ce managerul a alertat inspectorii.

Dr. Beatrice Mahler-Boca, managerul spitalului, a anuntat, vineri dimineata, ca inca un pacient a murit.

„Conform legislatiei in vigoare am cerut suport si asistenta din partea Directiei de Sanatate Publica ai carei reprezentanti se afla in spital. Ne ajuta la luarea masurilor corecte pentru astfel de situatii, la monitorizarea cazurilor din ultima luna si la efectuarea unei anchete epidemiologice corecte.

Pacientul care a decedat ieri (joi – n.red.) este un pacient care a venit la Institutul ‘Marius Nasta’ prin transfer de la alta unitate. Avea multe afectiuni extrem de severe si a necesitat asistenta in sectia de terapie intensiva. Pacientul avea confirmarea prezentei acestei bacterii”, a precizat medicul.

Cei doi pacienți au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă. Aceasta se poate transmite prin contact direct cu persoana sau cu suprafețele infectate.

Sursa: http://www.voceanationala.ro/index.php/2019/02/15/pericol-epidemiologic-la-spitalul-marius-nasta-doua-persoane-care-aveau-infectii-nosocomiale-au-murit/

Alertă în sănătate! Un renumit specialist trage semnalul de alarmă: Asistăm la o adevărată epidemie a bolilor cronice

Alertă în sănătate. Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Romulus Timar, a declarat astăzi că aproximativ 1,5 milioane de români au diabet și că doar 900.000 urmează un tratament pentru această boală. În acest context, specialistul susține că multe persoane ori nu ştiu că suferă de această afecțiune, ori nu se tratează.

„La ora actuală asistăm la o adevărată epidemie a bolilor cronice netransmisibile, printre care, un loc important revine diabetului zaharat. (…) La nivel mondial, numărul persoanelor care suferă de această boală depăşeşte cifra de 450 de milioane, iar în România una din zece persoane adulte are diabet zaharat, iar una chiar şi două persoane adulte au pre-diabet”, a precizat Romulus Timar.

„În România, cifra reală a persoanelor cu diabet zaharat este undeva la un milion şi jumătate. În evidenţa noastră cei care sunt activi pacienţi şi au medicaţie sunt în jurul valorii de 900.000, ceea ce înseamnă că există multe persoane care suferă de această afecțiune şi nu ştiu că o au sau o au şi nu urmează tratament”, a mai spus dr. Romulus Timar.

„În Europa se estimează că în următorii 15 – 25 de ani, creşterea va fi undeva în jurul valorii de 30%, la nivel mondial se estimează în jurul valorii de 50%. Sigur şi la noi ar fi o creştere explozivă dacă s-ar face o depistare activă a diabetului. Sunt convins că la fiecare caz cu diabet cunoscut există un caz care are diabet zaharat, nu urmează tratament sau poate nu ştie că îl are. Prevalenţa este în jurul valorii de 11%”, a adăugat dr. Romulus Timar.

Sursa: https://evz.ro/diabet-romulus-timar-metabolice.html

MIHAI CONSTANTINESCU, deconectat de la APARATE! Anastasia Lazariuc a făcut anunțul

Noi detalii despre clipele de coșmar pe care le-a trăit cântărețul Mihai Constantinescu ies la iveală! Medicii i-ar fi recomandat Simonei Secrier, actuala sotie a lui Mihai Constantinescu, sa semneze deconectarea sotului ei de la aparate, pentru ca sansele lui de revenire ar fi aproape inexistente. Simona ar fi refuzat vehement acest lucru, sustinand ca nu va face asa ceva niciodata!

Pe de altă parte, Mihaela Constantinescu, fosta sotie a lui Mihai Constantinescu, sustine ca inima artistului ar fi inceput sa isi recapete din functii.

„Ma simt foarte rau, ma simt ingrozitor! Pentru mine este o stare de disperare. Starea de sanatate a lui Mihai este acum stabila. Inima si-a reluat toate functiile. Ma intalnesc zilnic cu Simona. Pentru Mihai, eu, Simona si cativa prieteni suntem familia lui. Acum toti suntem concentrati pe rugaciune”, a declarat aceasta.

Partenera de scenă a lui Mihai Constantinescu, frumoasa Anastasia Lazariuc, a explicat de ce nu a mers să îl viziteze pe artist la spital.

„Sper să se bucure în continuare de frumusețea vieții, de pomii înfloriți și de mireasma florilor. Tot ce îmi rămâne în aceste momente e să mă rog la bunul Dumnezeu pentru sănătatea lui Mihai. Să facă tot ceea ce crede El că e mai bine pentru Mihai și pentru noi toți. I-am trimis un mesaj pe telefonul lui din partea mea și a Ilenei și sper să poată să-l citească chiar el când își mai revine”, a mărturisit artista, potrivit click.ro.

Sursa: https://stirescu.ro/vedete/mihai-constantinescu-cosmar-aparate-deconectare-7466.html

Infarctul omoară tot mai multe persoane! Medicii avertizează: Fumatul, una dintre cauze

În ultima perioadă, tot mai mulți pacienți ajung de urgență la spital cu infarct. Un medic urgentist de la un spital din București trage un semnal de alarmă în ceea ce privește această situație alarmantă. Acesta pune totul pe seama tutunului.

Printr-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook, Gabriel Tatu, medic la secția de Terapie Intensivă a unui spital din Capitală a anunțat că doar în ultimele 24 de ore au fost internați cinci pacienți cu infarct, toți fumători.

„Bilanț azi, în terapia intensiva în care lucrez. Cinci pacienți cu infarct internați în ultimele 24 de ore. În ordinea vârstei:

1. Barbat, 41 ani, FUMATOR (al 3-lea infarct) 2. Bărbat, 48 ani, FUMĂTOR 3. Femeie, 49 ani, FUMĂTOARE 4. Bărbat, 51 ani, FUMĂTOR 5. Femeie, 57 ani, FUMĂTOARE

Industria tutunului este foarte mândră de faptul că este al doilea contribuabil la bugetul de stat. De fapt victimele ei, cele pe care le tratăm noi, medicii și cele pe care le vom trata în viitor, sunt contribuabilii reali.

Învit industria tutunului să viziteze spitalele și policlinicile în care se tratează victimile ei de boli cardiovasculare și/sau cancer și să încheie parteneriate cu aceste stabilimente pentru susținerea tratamentului victimelor lor. Sau, și mai bine , să se profileze pe alte direcții. Cele de promovare ultraagresivă a țigărilor electronice și a tutunului încălzit nu sunt decât cinisme ale căror victime sunt copiii noștri”, a fost mesajul transmis pe rețeaua de socializare.

Sursa: https://evz.ro/infarctul-fumatul-medicii-avertizeaza-fum.html

Inconștiență parentală dusă la extrem! Doi tineri și-au uitat bebelușul nou-născut într-un taxi

Doi tineri din Hamburg au lăsat oamenii fără cuvinte! Aceștia se întorceau de la maternitate, pentru că doar deveniseră părinți, dar în loc să se bucure de acest frumos eveniment, au cam dat-o în bară!

Cine a zis că este ușor să fii părinte? Un cuplu din Hamburg a uimit pe toată lumea. Tinerii, în drumul lor spre casă de la maternitate, nu au făcut altceva decât să-și uite bebelușul nou-născut în taxi! Da, este adevărat și nu este niciun scenariu de comedie!

Șocant este faptul că cei doi au ajuns acasă și nici acolo nu au realizat că și-au uitat copilul în taxi, iar șoferul a călătorit mult cu micuțul pasager, în spate. De-abia când a luat următoarea comandă, taximetristul a fost atenționat de noul client că există un bebeluș pe bancheta din spate, iar acesta a alertat poliția și, într-un final, tinerii părinți au putut să-și recupereze copilul.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-internationale/bebelus-uitat-in-taxi-199167.html

Medicii din Bistrița, șocați de un caz bizar. Trei copile au ajuns la spital, după ce au fost spălate pe cap cu o soluție chimică

Medicii din localitatea bistriţeană Coşbuc au fost în stare de șoc atunci când au primit cazul bizar a 3 fetițe minore, care au ajuns în stare gravă după ce au fost spălate pe cap cu o soluție chimică.

Trei fetițe au ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost spălate pe cap cu o soluție chimică. Micuțele cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani au șocat medicii, care în primă fază, nu și-au dat seama ce anume s-a întâmplat cu minorele.

Potrivit informațiilor oferite de agerpres.ro, se pare că minorele au ajuns la spital cu stări de rău, iar până în acest moment nu se știe cu ce soluție au fost spălate pe cap. Din fericire, acum sunt în afara oricărui pericol, și cel mai probabil, poliția va demara o anchetă pentru a se stabili ce anume s-a întâmplat și cine se face vinovat de starea copilelor.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/minore-spital-bistrita-spalate-pe-cap-199005.html

Abia acum s-a aflat adevărul despre cartofii prăjiți cu ketchup! Cât de rău fac

Cu toții știm de la părinți, profesori sau chiar de la TV că nu este sănătos deloc să mâncăm cartofi prăjiți. Cu toate acestea, presa britanică are o altă părere despre aceste alimente pe care mulți doctori le consideră cancerigene.

Așadar, deși pare uimitor, cartofii prăjiți combinați cu ketchup au efecte benefice asupra vieții amoroase și, în general, asupra sănătății. Acest lucru este posibil datorită roșiilor care conțin licopen, un antioxidant asocuat cu un risc redus de cancer la prostată, substanța contribuind la funcționarea generală a glandei cu rol important în activitatea sexuală.

Mai mult, sucul de roșii procesat este mai bun decât cel proaspăt, fiindcă presupune o concentrație mai mare de licopen, scrie Realitatea.ro.

Sursa: https://www.capital.ro/abia-acum-s-a-aflat-adevarul-despre-cartofii-prajiti-cu-ketchup-cat-de-rau-fac.html

Viermele ce îți poate invada creierul si ti-l mananca. Iata cum poate ajunge parazitul în organismul tău, din alimentele infectate!

Mare pericol pentru toata omenirea, este un vierme care odata ce ajunge in trupul omenesc, merge in orice loc si manca, in ochii, sau in toate tesuturile, mai ales in creier,.

Sintomele vin cu dureri ingrozitoare de cap, convulsi si ameteli ingrozitoare, cazi din picioare.

“Din 1953 si pana in prezent au fost descoperite doar 300 de astfel de infestari, ele fiind mai frecvente in unele parti rurale ale Asiei. In Regatul Unit, viermele ce poarta denumirea stiintifica Spirometra erinaceieuropaei, a fost descoperit pentru prima data in creierul unui britanic de origine chineza, in varsta de 50 de ani”, scrie BZI.ro.

Pacientul, care vizitase cu ceva timp in urma China, s-a prezentat la spitalul Addenbrookes din Cambridge, acuzand dureri de cap, echipa medicala tratandu-l atunci de tuberculoza. La scurt timp insa, acesta a revenit cu noi.

“Avea simptome noi” a declarat Gkarnia-Klotsas, medicul care a descoperit parazitul.

“Viermele se deplasa acum dintr-o parte in cealalta a creierului sau, provocandu-i convulsii si slabiciune in picioare.

Cum nu se cunoaste niciun medicament care sa poata distruge parazitul – imediat dupa diagnosticare, medicii au fost nevoiti sa actioneze rapid si sa elimine viermele pe cale 

“Acesti viermi sunt foarte misteriosi” declara geneticianul Hayley Bennett de la Institutul Wellcome Trust Sanger din Cambridge.

“Au un ciclu de viata foarte complicat.”

Cum te poti contamina
Forma adulta a teniei Spirometra apare numai in intestinele cainilor si pisicilor, insa prin materiile fecale ale acestora, se pot elimina oua de viermi, care pot ajunge in apa, contaminand-o. Rezulta astfel un tip juvenil de tenie, sub forma unei larve.

Larvele pot invada corpul uman prin consumul de crustacee sau contact direct cu animalele infectate.

Britanicul a declarat ca cel mai probabil a contractat parazitul in mod accidental in timp ce inota intr-un lac contaminat.
“Larvele se pot inchista in creier sau in alta parte”, declara Bennett. “Consecintele acestor chistuiri pot fi leziuni tisulare, orbire, paralizie sau chiar moarte. “

“Datorita ratei foarte mici de infestare, a crea un medicament destinat distrugerii exclusive a acestui vierme, nu este o solutie viabila din punct de vedere econimic. “

Pentru a sti lumea, in primul rand , mancarea de porc dauneaza grav, daca nu este insuficient de fiarta sau prajita, deoarece viermele poate ajunge mai usor mai repede in intestin, cat si la creier.

Al doilea mod este prin contactul cu fecale de porc sau de om infestat, in acest caz, viermele ajungand sub forma larvara.

Daca viermele ajunge in corp ca larva, poate infecta mai multe tesuturi si poate intra in sistemul nervos, inclusiv in creier – provocand astfel o afectiune cunoscuta sub numele de neurocisticercoza. Infectia de acest tip, poate adesea cauza epilepsie.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in tarile afectate de parazit, aproape o treime din persoanele care sufera de epilepsie, au avut anterior neurocisticercoza.

Cauza principala este lipsa de salubritate si igiena precara.

Sursa: https://www.antena24.ro/viermele-ce-iti-poate-invada-creierul-si-ti-l-mananca-iata-cum-poate-ajunge-parazitul-in-organismul-tau-din-alimentele-infectate.html

Cancerul este cauzat dintr-un parazit: “Afirmația unui celebru chimist român răstoarnă toate teoriile medicale de pană acum”

Medicii vine cu declaratii uluitoare despre parazitul care se formeaza si produce boala ingrozitoare care nu are leac, numit cancer, relateaza infoalert.ro.

’În prezent, specia umană este infestată masiv cu paraziţi. Într-adevăr, aceştia au făcut dintotdeauna casă bună cu gazdele lor, oamenii, dar aici vorbim de unul cu totul special, numit ’’trematodul intestinal uman’’. Dacă acesta este distrus,  evoluţia cancerului se va opri imediat!’’

’Pentru a înţelege mai bine cancerul trebuie să înţelegem lucrurile importante despre parazitul care îl produce, îmi răspunde Ştefan Manea.

Trematodul este un parazit intestinal plat care este studiat încă din anul 1925.

 De obicei, acesta trăieşte în intestine unde nu produce foarte multe daune, poate colită sau sindromul intestinului iritabil, cel mult.

La acest nivel îl putem considera inofensiv, pentru că deşi fabrică milioane de ouă în corpul nostru, le eliminăm prin intermediul tranzitului intestinal.

Numai că unii dintre noi suferim însă de mici leziuni ale intestinului care permit acestor ouă microscopice să fie atrase în circuitul sanguin.

Atunci când invadează un organ ca uterul sau rinichiul provoacă daune extrem de mari, iar dacă se localizează în ficat produce cancer!

Ceea ce face ca lucrurile să fie interesante este faptul că se localizează doar în ficatul anumitor persoane – punctează Ştefan Manea – se pare că numai pacienţii care au în organism alcool izopropilic dezvoltă cancerul!

În urma cercetărilor efectuate şi a încercărilor de a se stabili numitorul comun al bolnavilor de cancer, s-a constat că pacienţii care au cancer au în ficat atât parazitul trematod cât şi alcool izopropilic.

Cât despre factorii genetici despre care m-aţi întrebat, aici se întâmplă ceva foarte interesant…

Nu neg caracterul predispozant al acestora, dar ceea ce determină ca fiul sau fiica să facă acelaşi tip de cancer ca mama sau tatăl, este faptul că aceştia moştenesc şi aplică în vieţile lor exact aceleaşi tipare de a se alimenta, de a gândi, de a rezolva situaţiile vieţii, care duc la instaurarea aceluiaşi tip de patologie.

’’ Ce este de fapt alcoolul izopropilic, şi cum ajunge din natură în organismul nostru?

Îmi răspunde Ştefan Manea: ‘’Alcoolul izpropilic este un antiseptic folosit la ora actuală pe scară largă! Pentru că mulţi comercianţi nu au prins de veste că acestă substanţă este vinovată, în anumite condiţii, de producerea cancerului, îl vom găsi fără probleme pe cam toate etichetele! Şi nu vă gândiţi că îl găsiţi numai în produse cosmetice! Nici vorbă! Îl putem identifica într-o sumedenie de produse pe care le aducem în casele şi în farfuriile noastre.

El se regăseşte în hrană noastră cea de toate zilele, în multe dintre cerealele pe care le mâncăm cu lapte dimineaţa, majoritatea surselor provenind din arome şi coloranţi care sunt extrase cu ajutorul acestor solvenţi.

Verificaţi etichetele produselor şi vedeţi dacă au cuvântul ‘’propanol’’ sau ‘’isopropanol’’.

Nu le cumpăraţi pe acestea!

De fapt, nu folosiţi nici un produs care conţine vreo substanţă în care apare cuvântul ‘’prop’’ în lista de ingrediente.

Pentru a face asta pe deplin convins, aminteşte-ţi că 100% dintre pacienţii cu cancer au alcool izopropilic acumulat în ficat şi în ţesuturile canceroase!’’, avertizează Ştefan Manea.

Cum poate fi transmis acest parazit şi cine este mai expus? ‘

’Tremadodele se pot vedea chiar şi la un microscop de putere redusă şi se găsesc în toate fluidele, în laptele matern, salivă, urină, spermă.

Deci poate fi transmis prin sărut, alăptare sau pe cale sexuală.

Revin cu observaţia care trebuie neapărat reţinută, că un cancer se va dezvolta în organismul unei persoane infectate numai dacă în corpul său s-a acumulat alcoolul  izopropilic despre care am vorbit anterior’’ – ne lămureşte Ştefan Manea.

Pacientul bolnav de cancer se poate recupera?

Da – răspunde Ştefan Manea. Distrugerea tuturor paraziţilor şi a stadiilor lor larvare şi înlăturarea alcoolului izopropilic din viaţa pacienţilor duce la o recuperare remarcabilă, în mai puţin de o săptămână!

Vă spun că am putea eradica această boală nenorocită, dacă vom îndepărta trematodele din hrana animalelor de companie, le vom deparazita riguros, vom monitoriza alimentele de origine animală, hrana pentru animale şi toate produsele folosite pentru uz uman, pentru a depista aceşti solvenţi. În fiecare dintre noi, în fiecare clipă, există un anumit număr de celule canceroase.

Aceastea sunt atacate de sistemul nostru imunitar, şi permit bolii să evolueze sau nu. Vestea bună este că putem lucra la capacitatea de apărare a sistemului imunitar, a noastră şi a copiilor noştri, utilizând o serie de alimente şi substanţe de o valoare excepţională, care se află la îndemâna noastră!

Trebuie doar să avem o vigilenţă  mai ridicată’’, accentuează inginer chimist Ştefan Manea.

Pentru a afla mai multe lucruri despre acestea şi pentru întrucât cancerul este un subiect inepuizabil, am smuls de la diplomat/inginer/chimist Ştefan Manea, promisiunea că vom reveni cu interviuri succesive pe această temă, sub forma unui serial.

Am obţinut acordul său plin de gentileţe,  fapt pentru care îi mulţumim!

Notă: după încheierea acestui interviu, am mers acasă şi am verificat toate produsele din baie, bucătărie, sertarul cu medicamente, etc.

Am gasit cuvântul ‘’prop’’ în lista de ingrediente a nenumărate produse precum spumă de ras, after-shave, apă de gură, loţiune de corp, fixative, ceară de păr, parfumuri, creme de uz medicinal, dar şi în produsele alimentare precum: îngheţată, băuturi răcoritoare, gumă de mestecat, creme de prăjituri, sos de salată, smântână, etc.

Rezultatul m-a îngrozit! Gradul nostru de expunere este uriaş… Ne-am facut vieţile mai comode, dar plătim cu sănătatea şi chiar cu viaţa!

Fă şi tu acelaşi test! Te va pune pe gânduri!

Sursa: infoalert.ro.