Schimbare TOTALĂ a Codului Rutier: Oricine poate încasa începând de azi o amendă uriașă!

Există multe greșeli frecvente pe care de astăzi nu le mai poți comite în trafic, astfel că este nevoie să ai mare atenție, în condițiile în care modificarea codului rutier le poate aduce șoferilor amenzi uriașe.

Noul cod rutier prevede amenzi la care niciun șofer nu se așteaptă să existe, motiv pentru care, oamenii nu țin cont de așa zisele reguli de bun simț, care de altfel sunt prevăzute și în codul rutier, potrivit a1.ro.

Acestea fiind spuse, toţi şoferii îi înjură pe cei care blochează intersecţiile, forţând culoarea verde a semaforului, dar puţini ştiu că ar trebui să le dea acestora prioritate. În caz contrar, ei riscă o amendă substanțială.

Cei care obișnuiesc să intre în intersecţii fără a le permite celor care au rămas blocaţi anterior în acestea să iasă riscă, dacă sunt surprinşi de poliţiştii rutieri, să primească amenzi ce pot depăşi valoare de 1.000 de lei.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice stabileşte că, mai exact, „nerespectarea obligaţiei de a permite părăsirea intersecţiei conducătorului vehiculului rămas în interiorul acesteia”, potrivit avocat.net

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/auto/schimbare-totala-a-codului-rutier-oricine-poate-incasa-incepand-de-azi-o-amenda-uriasa-274014.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.