ȘOC! Bomba din Codul rutier explodează de luna viitoare: Șoferii români, amendați cu sume cuprinse între 290 și 435 de lei!

Noul Cod Rutier conține o serie de prevederi legate de circulația pietonilor. Astfel, aceștia trebuie să știe că sunt obligați, atunci când sunt în trafic, să circule pe trotuare sau, dacă acestea nu sunt disponibile în respectiva zonă, să circule pe acostament, adică pe marginea drumului, potrivit romaniatv.net.

De asemenea, pietonilor le este interzisă circulația pe pistele de biciclete şi pe autostradă, dar în orice caz ei pot traversa doar atunci când semaforul pentru ei este de culoare verde. Când culoarea verde a semaforului devine intermitentă înseamnă că semaforul urmează să afișeze semnalul roșu, iar pietonii trebuie să grăbească trecerea și, dacă drumul are un refugiu central sau un spațiu pe unde nu circulă mașinile, pietonii trebuie să aștepte acolo schimbarea culorii semnalului semaforului, scrie aceeași publicație.

Pietonii nu au voie să traverseze prin spatele sau prin fața mașinilor oprite în stațiile mijloacelor de transport. Sigur, prevederea nu se aplică dacă există cumva o trecere de pietoni acolo.

Mai mult, potrivit sursei citate, pietonii au și ei, alături de conducătorii auto, obligații legate de semnalizările polițiștilor aflați în intersecții. Astfel, aceștia trebuie să respecte indicațiile polițistului care dirijează circulația și trebuie să traverseze drumul, să grăbească traversarea acestuia sau să se oprească la semnalele polițistului.

Cei care nu respectă aceste reguli vor fi sancţionaţi cu amendă din clasa I de sancțiuni, adică vor primi două sau trei puncte-amendă. Mai exact, ei riscă o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/auto/codul-rutier-pietoni-amenda-274268.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.