Sondaj bun pentru Dragnea! PSD sare de 30 la sută, PNL la mare distanță. PMP și UDMR la limita supraviețuirii!

Un sondaj cu rezultate ciudate fost făcut public de CURS, institutul de sondare a opiniei publice achiziționat de ziaristul Iosif Buble, soțul deputatei PSD Diana Tușa. Facem această precizare întrucât rezultatele sondajului sunt cel puțin surprinzătoare.

Potrivit acestuia, PSD conduce la distanță mare de PNL. USR are un scor foarte mic, sub așteptările liderilor acestuia, iar PMP și UDMR sunt la limita stabilită de lege.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS a dat publicității datele celui mai nou sondaj de opinie la nivel național. Cercetarea este făcută pe un eșantion reprezentativ de 1500 de respondenți pe bază de interviuri față în față la domiciliul acestora.

PSD ar fi votat de 32% din cei care au indicat o opțiune de vot, PNL de 25%, Alianța 2020 (USR+PLUS) de 12%, ALDE cu 10%, Pro România cu 9% și PMP și UDMR cu câte 5%.

Datele tehnice: Sondajul a fost realizat la nivel național pe un volum eșantion de 1500 respondenți și are o marjă de eroare de +/- 2,5% la un nivel de încredere de 95% prin interviuri față în față la domiciliul respondenților. Perioada: 5 aprilie – 28 aprilie 2019.

Aceste rezultate vin în contradicție cu celelalte sondaje de opinie, în special IMAS care dădea o ierarhie inversă.

În privința modului în care a fost achiționat CURS, în 2017 Evenimentul Zilei dezvăluia că Iosif Buble este un apropiat al PSD, iar soţia sa, Diana Tuşa, era deputat al acestui partid. Ea a trecut în 2016 la PSD, după ce a avut două mandate de deputat din partea PNL, între 2008 şi 2016.

În toamna anului 2016 s-a speculat că mutarea s-a făcut prin negocierea susţinerii PSD în campanie, de către portalul ştiripesurse.ro, deţinut de Iosif Buble. Contactată de EVZ la acel moment, Diana Tuşa ne-a spus că nu comentează ce face soţul ei.

Întreg articolul poate fi citit AICI.

Sursa: https://evz.ro/sondaj-socant-psd-conduce-pnl.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.