Tăriceanu, anunț major despre permisul pentru motociclete! Cum va fi obținut

Permisul pentru motociclete ar putea fi obținut mai ușor, cel puțin asta se arată într-un proiect de modificare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Proiectul prevede ca șoferii cu experiență, care au deja permis de conducere de categoria B, să nu mai dea examen pentru permisul de motocicletă.

Ce condiții trebuie să îndepliniți?

  • vârsta minimă 24 de ani;
  • deținerea permisului categoriei B de cel puțin 2 ani;
  • parcurgerea unui curs practic obligatoriu pe motocicletă, de 10 ore.

Despre acest proiect, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este mai complicat să conduci o motocicletă decât un autoturism.

„Această prevedere funcţionează deja în unele state. Ca unul care conduc motocicleta din tinereţe, am să spun că deja pentru o motocicletă de 125 de cm cubi foarte performantă, din punctul meu de vedere, ar fi nevoie să se facă o şcoală, chiar dacă nu ar trebui să se dea încă o dată examenul, proba de reguli de circulaţie. Dar condusul unei motociclete şi condusul unei maşini sunt două lucruri destul de diferite. Pot să vă spun clar: condusul motocicletei este mai complicat şi comportă riscuri suplimentare faţă de al unei maşini. La un accident de motocicletă riscul de a te răni şi rămâne cu sechele este foarte mare şi vă spun pe propria piele”, a mai spus Tăriceanu.

Proiectul va fi dezbătut curând la Senat.

Sursa: https://www.capital.ro/tariceanu-anunt-major-despre-permisul-pentru-motociclete-cum-va-fi-obtinut.html?utm_source=onesignal&utm_medium=onesignal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.