Facebook trage un semnal de alarmă! Număr îngrijorător de conturi false

Reţeaua de socializare Facebook estimează că 5% dintre conturile active în prezent pe platformă sunt „false”, dintr-un total de 2,4 miliarde de utilizatori activi.

Facebook încearcă să răspundă creşterii importante a numărului tentativelor de creare automată de conturi în scopuri răuvoitoare, dar estimează că circa 5% din conturile active rămân „false”, potrivit unor informaţii date publicităţii astăzi, relatează AFP.

Grupul a dezactivat imediat, respectiv înainte ca acestea să devină active, 1,2 miliarde de conturi în ultimul trimestru al lui 2018 şi 2,2 miliarde în primele trei luni ale lui 2019, „o creştere cauzată de atacuri automatizate ale unor actori răuvoitori încercând să creeze mari volume de conturi în acelaşi timp”, a explicat compania americană.

Conturile „false” pot, de exemplu, să servească la transmiterea la campanii de dezinformare în scopuri de manipulare politică, unul dintre subiectele care otrăveşte Facebook de doi ani. Grupul anunţă cu regularitate valuri de suprimare a unor conturi active considerate „neautentice”.

Grupul a publicat joi un raport care detaliază măsurile luate de Facebook împotriva unor conturi „false” dar şi a unor conţinuturi care îi încalcă regulile de utilizare, precum nuditateaviolenţasexulhărţuireapromovarea drogurilor sau a armelorapologia terorismului, etc.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/facebook-trage-semnal-alarma-conturi-false-199593.html

Ultimul sezon din GoT, vânat de hackeri: Premiera fiecărui episod a fost însoțită de un șir lung de atacuri (VIDEO)

Premiera fiecărui episod din ultimul sezon al seriei Game of Thrones a fost însoțită de un șir lung de atacuri, ce au vizat utilizatorii care încercau să descarce episodul recent lansat, dar primeau, în schimb, malware cu numele respectivului episod, potrivit HotNews.ro.

În acest context, conform Kaspersky Lab, ultimul sezon al serialului ce a înnebunit o lume întreagă a reprezentat apogeul în infracționalitatea cibernetică asociată.

Unele episoade s-au dovedit considerabil mai periculoase decât altele, cel cu numărul 3 însumând cel mai mare număr de încercări detectate de a ataca utilizatorii, cu un vârf de 3.000 de atacuri pe zi, scrie sursa citată.

În ansamblu, după ce au urmărit activitatea malware asociată cu întregul sezon opt, cercetătorii de la Kaspersky Lab au descoperit că numărul mediu, zilnic, de atacuri asupra utilizatorilor care au implicat programe malware deghizate într-un episod din Game of Thrones a fost de aproximativ 300-400. Acest număr a crescut la aproximativ 1.200 în următoarele trei-patru zile după lansarea fiecărui nou episod: o creștere de trei, până la patru ori, a activității malware.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/high-tech/ultimul-sezon-got-record-de-atacuri-cibernetice-premierea-fiecarui-episod-sir-lung-atacuri-277227.html

Utilizatorii Spotify s-au trezit cu parolele resetate: Platforma online a depistat încercări de spargere a conturilor

Un număr necunoscut de utilizatori Spotify s-au trezit cu parolele resetate după ce platforma online a detectat o „activitate suspicioasă” pe serverele sale.

Utilizatorii au fost înștiințați de resetarea parolei prin intermediul unui email al Spotify, fiind nevoiți să-și aleagă o nouă parolă, scrie profit.ro.

Peter Collins, purtătorul de cuvânt al companiei, a spus că măsura a fost luată ca o precauție și că le recomandă utilizatorilor să nu folosească aceleași parole pe care le au și în cazul altor conturi.

Oficialul Spotify ar sufera astfel că au fost depistate încercări de spargere a conturilor pe baza datelor de logare furate în urma spargerii serverelor altor servicii.

Resetarea parolelor a mai fost folosită în trecut de Spotifym dar și de Facebook și Netflix, când baze mari de date cu parolele au fost furate de hackeri și utilizate pentru spargerea altor conturi pe baza lor.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/high-tech/spotify-resetare-parole-277357.html

Ce se întâmplă dacă îţi laşi telefonul la ÎNCĂRCAT toată noaptea. Cea mai mare GREȘEALĂ!

Dacă te numeri printre cei care își lasă telefonul la încărcat noaptea, după ce te bagi în pat, faci cea mai mare greșeală.

Nu este recomandat ca telefonul să rămână în priză pentru perioade lungi după ce s-a încărcat complet. Experţii spun că, pentru o durată de viaţă optimă a bateriei, ar trebui o foloseşti pentru o perioada scurtă şi apoi să o încarci pentru o perioadă scurtă, potrivit libertatea.ro.

Dacă foloseşti telefonul în timp ce este pus la încărcat, acesta te-ar putea eletrocuta?

Este doar un mit. Acest lucru este posibil doar dacă folosești telefonul când este în priză, în timp ce ne aflăm în cadă, sau dacă folosim un încărcător improvizat.

Cu cât ecranul este aprins mai mult timp, cu atât telefonul consumă mai multă energie şi va avea nevoie să fie menţinut în priză mai mult timp.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/high-tech/ce-se-intampla-daca-iti-lasi-telefonul-la-incarcat-toata-noaptea-cea-mai-mare-greseala-276313.html

PROBLEME GRAVE PENTRU INSTAGRAM: Datele a milioane de influenceri și celebrități, făcute publice

Probleme mari pentru Instagram. Milioane de informații de contact au fost făcute publice.

Baza de date, ce conținea date ale unor influenceri, celebrități, dar și conturi de brand, găzduită de Amazon Web Services, a fost lăsată expusă, fără parolă.

La momentul redactării articolului, baza de date avea peste 49 de milioane de înregistrări, potrivit startupcafe.ro.

Datele ajunse publice conțin descrierea profilului, imaginea de profil, numărul de urmăritori, dacă dețin un cont verificat, locația și informații de contact private – cum ar fi adresa de e-mail și numărul de telefon ale proprietarilor conturilor de Instagram.

Mai grav este faptul că nimeni nu și-a dat seama de eroare. Baza de date a fost descoperită întâmplător de specialistul în securitate cibernetică Anurag Sen. Acesta a alertat publicația de tehnologie într-un efort de a găsi proprietarul și de a securiza datele.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/high-tech/instagram-datele-a-milioane-de-influenceri-si-celebritati-facute-publice-277075.html

5 telefoane cu Android pe care să le alegi în loc de Huawei după ce Google i-a retras suportul

În lupta dintre China și Statele Unite ale Americii, Huawei a nimerit de partea greșită și Google i-a tăiat suportul pentru Android. Așa că am căutat alternative.

Huawei a livrat câteva telefoane bune în ultimii doi ani, dar acum presiunea din partea guvernului SUA s-a văzut în ultima decizie. Google a anunțat că taie suportulcompaniei pentru viitoare versiuni de Android. Asta înseamnă că Play Store și serviciile Google nu vor mai putea fi folosite. Deocamdată, actualele telefoane n-ar fi afectate, dar nu se știu încă toate condițiile.

Dacă ești în căutare de telefon nou, mai bine te orientezi spre altceva, ca să nu te regăsești într-o situație dificilă. Așa că am căutat alternative la telefoanele Huawei cu un preț de sub 4.000 de lei.

5 alternative la telefoanele Huawei până rezolvă problema cu Google

Alternativele la Huawei le-am căutat la resigilate. Acolo am găsit un ASUS ROG cu 128 GB spațiu de stocare, 8 GB de memorie RAM. E un smartphone pregătit pentru gaming, așa că nu duce lipsă de performanță. Îl poți cumpăra cu preț bun de aici.

Pentru poze și video, mai bine te orientezi spre un Samsung Galaxy S10 Plus. Are 128 GB spațiu de stocare, trei camere foto și 8 GB de memorie RAM. E disponibil cu preț bun la resigilate aici.

Dacă te interesează doar pozele și un Android curat, atunci Google Pixel 2 poate fi o alternaativă bună. Are 64 GB spațiu de stocare și un hardware încă decent. Unde mai pui că primește actualizări direct de la Google. E disponibil aici.

Dacă vrei un ecran mare, să zicem că în loc de Huawei Mate, atunci poți alege un Samsung Galaxy Note 9. Are un hardware pe măsura ecranului: 512 GB spațiu de stocare, 8 GB de memorie RAM și rulează cel mai nou Android. Prețul, ca resigilat, e foarte bun pentru ce oferă și probabil că va mai primi o versiun de Android.

Sursa: https://playtech.ro/2019/5-telefoane-cu-android-pe-care-sa-le-alegi-in-loc-de-huawei-dupa-ce-google-i-a-retras-suportul/

Fetiţă de doi ani, moartă după ce a băgat în gură încărcătorul de la telefon

Sfârşit tragic! O fetiţă de doi a murit prin electrocutare, după ce a băgat în gură încărcătorul telefonului mobil, care era în priză.

Tragedia a avut loc în India, când copila de doi ani se afla în vizită la bunica ei.

Lăsată singură să se joacă, fetiţa s-a dus într-o încăpere unde a găsit un încărcator pentru telefon, băgat în priză.

Micuţa a luat cablul şi l-a băgat în gură, electrocutându-se imediat, potrivit Daily Mail.

Pentru că familia nu a depus plângere până în acest moment, în acest caz nu a fost deschis niciun dosar.

Cu toate acestea, se trag semnale de alarmă privind pericolele la care sunt expuşi copiii lăsaţi singuri, lângă prize.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-internationale/fetita-doi-ani-moarta-incarcator-telefon-199331.html

Ce se întâmplă dacă îţi laşi telefonul la ÎNCĂRCAT toată noaptea. Cea mai mare GREȘEALĂ!

Dacă te numeri printre cei care își lasă telefonul la încărcat noaptea, după ce te bagi în pat, faci cea mai mare greșeală.

Nu este recomandat ca telefonul să rămână în priză pentru perioade lungi după ce s-a încărcat complet. Experţii spun că, pentru o durată de viaţă optimă a bateriei, ar trebui o foloseşti pentru o perioada scurtă şi apoi să o încarci pentru o perioadă scurtă, potrivit libertatea.ro.

Dacă foloseşti telefonul în timp ce este pus la încărcat, acesta te-ar putea eletrocuta? Este doar un mit. Acest lucru este posibil doar dacă folosești telefonul când este în priză, în timp ce ne aflăm în cadă, sau dacă folosim un încărcător improvizat.

Cu cât ecranul este aprins mai mult timp, cu atât telefonul consumă mai multă energie şi va avea nevoie să fie menţinut în priză mai mult timp.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/high-tech/ce-se-intampla-daca-iti-lasi-telefonul-la-incarcat-toata-noaptea-cea-mai-mare-greseala-276313.html

Facebook a ELIMINAT 265 de conturi FLASE cu legături cu Israelul

Rețeaua de socializare Facebook a suspendat 265 de conturi, pagini, grupuri și evenimente de pe Facebook și Instagram care aveau legături cu Israelul.

Acestea au fost eliminate din cauza unui comportament caracterizat drept „neautentic”, pentru că ținta acestora erau utilizatorii din Asia de Sud-est, America Latină și Africa, transmite Reuters.

“Administratorii paginilor și deținătorii conturilor au postat frevent știri politice, despre subiecte precum alegerile din diferite țări, opinii ale unor candidați și critici la adresa adversarilor politici. Închidem aceste pagini și conturi pe baza comportamentului lor, nu al conșinutului postat”, a explicat Nathaniel Gleicher, director pentru politici de securitate cibernetică la Facebook.

Totodată, Gleicher a afirmat că sursa unei anumite părți din aceste postări este compania israeliană Archimedes Group, scrie News.ro.

”Această organizație și toate filialele acesteia sunt interzise acum pe Facebook, fiind trimisă o scrisoare în acest sens”, a declarat Gleicher.

Lovitură de gratie pentru clientii la Orange şi Vodafone. Abuz la adresa romanilor!

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) doreste ca toti operatorii de telefonie telecom, Orange si Vodafone sa fie amendati, pentru aplicarea gresita a regulilor europene de utilizare a acestui sistem de Roaming, relateaza www.capital.ro.

Incat, pentru introducerea unor politicii de aplicare rezonabila in contractele incheiate cu acesti utillizatorii de servici mobile pe abonamente, au fost amendati cu suma de 50.000 lei.

Pe de altă parte, reglementările europene în vigoare nu interzic operatorilor să ofere planuri tarifare (abonamente/cartele preplătite/extraopţiuni) fără acces la roaming.

Aceste planuri tarifare se adresează utilizatorilor care nu doresc să utilizeze serviciile de telefonie mobilă şi atunci când călătoresc în afara României, preferând să beneficieze de resurse naţionale la preţuri avantajoase.

Conform reglementărilor europene în vigoare, pentru a preveni abuzurile, există limite clar stabilite pentru o utilizare rezonabilă a serviciilor de date, care pot fi mai mari sau mai mici decât traficul naţional inclus în abonament/(extra)opţiune, depinzând de preţul acestuia/acesteia.

Sursa: https://lovitura-dura-pentru-orange-si-vodafone-abuz-la-adresa-clientilo.html/