Tudorel Toader sugerează că a fost înlocuit de PSD pentru că nu a susținut ordonanța de urgență pe amnistie și grațiere

Tudorel Toader continuă seria de mesaje în care face precizări subtile privind ruptura cu PSD care a dus la debarcarea sa din fruntea Ministerului Justiției.

Duminică, fostul ministru a distribuit un articol în care se precizează pe surse că principalul motiv al conflictului Tudorel Toader – PSD stă în refuzul acestuia de a emite ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea.

De asemenea, în articolul stiripesurse.ro distribuit de Tudorel Toader se precizează că în spatele conflictului se mai află și cele două avize negative date de Ministerul Justiției asupra ordonanței de urgență privind Fondul  Suveran de Dezvoltare și Investiții, proiectul „de suflet” al lui Liviu Dragnea.

Astfel, refuzul lui Tudorel Toader de a promova o ordonanța de urgență privind codurile penale ar fi doar picătura care a umplus paharul și a dus la decizia PSD de a îl înlocui pe acesta.

Tudorel Toader a distribut materialul în care se precizează aceste motive fără a face vreun comentariu, dar faptul că acesta promovează rar articole de presă arată că este de acord cu cele menționate.

Reamintim că, Tudorel Toader a demisionat săptămana trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic. Președintele Klaus Iohannis a semnat demisia acestuia, dar nu a acceptat și numirea lui Eugen Nicolicea. Ministerul Justiției este condus acum interimar de vicepremierul Ana Birchall.
Sursa: https://www.b1.ro/stiri/politica/toader-dezvaluiri-despre-conflictul-cu-psd-273937.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.