Jandarmeria Română a invitat presa la o demonstrație live de folosire a muniției trupelor de intervenție în misiunile în care este nevoie de dispersarea manifestanților.

Acesta prezentare a fost făcută cu scopul de a demonstra presei că că gazele lacrimogene și tuburile acestor proiectile, care s-au folosit și pe 10 august în Piața Victoriei, nu sunt letale pentru populație.

Un jandarm a tras cu gaze lacrimogene într-un poligon militar, asistat de jurnaliști, în timp ce un coleg de-al său se afla în aria de acțiune a acelor gaze.

Alexandru Dinică, subofițer tehnic principal, le-a spus jurnaliștilor că rana care a fost prezentată pe rețelele de socializare de către un protestatar nu putea fi provocată de un tub de muniție al jandarmeriei.

”Acea urmă nu este lăsată de armamentul neletal, folosit de trupele de jandarmi. Deci uitați-vă care este diametrul aici și ce rană avea acel om pe picior. Asta este toată muniția pe care noi o folosim la misiunile de restabilire.” – a declarat jandarmul.

Jandarmii demonstrează în faţa presei, în poligon, utilizarea armelor de intervenţie la proteste

Jandarmii s-au gazat singuri, în poligon, ca să arate presei că armele antiprotest sunt sigure: „Nu-mi îngrădeşte nimeni dreptul de a folosi gazul şi de la un metru”: http://adev.ro/pdr28s

Publicată de Adevărul pe Luni, 20 August 2018

Sursa: https://ziarulonline.com/un-jandarm-a-stat-tinta-la-gazele-lacrimogene-pentru-a-demonstra-ca-nu-sunt-nocive-video/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *