Vești proaste pentru romani! Atenție, te poți alege cu amenzi de până la 20.000 de lei!

Vești proaste pentru numeroși români. Primăriile de sector din București vor începe să „arunce” cu amenzi în proprietarii de terenuri care nu scapă de ambrozie. Plantele provoacă reacții alergice foarte puternice și sunt considerate chiar un pericol.

Până pe 30 de iunie, proprietarii de terenuri cu ambrozie vor fi nevoiți să scape de infestare, anunță Hotnews. În caz contrar, vor fi aplicate amenzi între 750 și 5.000 de lei, pentru persoane fizice, și între 5.000 și 20.000 de lei, pentru persoane juridice.

„Sectoarele Municipiului București au obligația de a identifica, în fiecare primăvară, terenurile infestate cu ambrozie, de a comunica PMB lista acestora și de a transmite, până la data de 05 iunie a fiecărui an, notificări (somații) către proprietarii sau deținătorii de terenuri, cu privire la obligațiile legale ce le revin și sancțiunile aplicabile. La randul sau, Primaria Capitalei a dispus ALPAB sa ia toate masurile legale astfel incat sa elimine ambrozia din parcurile si spatiile verzi pe care le are in administrare, conform legislatiei in vigoare. Proprietarii și administratorii terenurilor care au primit notificare, au obligația ca, până la data de 30 iunie a fiecărui an, să desfășoare lucrări de combatere și distrugere a ambroziei. Ulterior aplicării lucrărilor, aceștia trebuie să informeze în scris autoritatea administrației publice locale pe raza căruia se află terenul infestat (respectiv Sectorul 1-6 al municipiului București)”, anunță Primăria Capitalei.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/amenzi-terenuri-ambrozie-bucuresti-198729.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.